5 порад, як читати більше від тернопільського буктюбера

ннннн

Тернополянка Анна Лисенко-Гурська читає двісті книг в рік. На прочитані книги робить відеоогляди. Найчастіше Аню питають як можна читати більше, тому, щоб не втомлюватися і відповідати кожному, дівчина склала власні поради, перевірені досвідом, повідомляє Доба.

Лайфхаки, як прокачати звичку до читання:

1) Завжди тримайте вдома декілька нечитаних книжок. Щоб як тільки прочитаєте одну, одразу ж було за що взятись;
2) Обов’язково носіть книги з собою, хоча б електронні. Тоді зможете читати в транспорті, на обіді, і в інший час, коли зазвичай люди просто сидять в соціальних мережах;
3) Старайтесь не відволікатись, коли читаєте. В мене на телефоні вимкнуті сповіщення, тому мене від читання навряд відволіче нове повідомлення;
4) Ставте цілі на день. Наприклад, прочитати 50 сторінок в день;
5) Підпишіться на книжкові акаунти в соціальних мережах. Так завжди знатимете про книжкові новинки й матимете готовий вішлист, коли йтимете до книгарні.

Найважче спочатку, коли здається, що часу на книги немає. Але, за словами Анни, спробуйте лише один день не дивитись телебачення, не сидіти безцільно в соціальних мережах і виявиться, – час є.

– Тепер, кожного разу, коли я на секунду задумуюсь що робити – я беру в руки книгу. Важливо тільки, щоб книга завжди була поруч.

Вибір читачів за тиждень

Відео