Тернополянам розповіли, скільки потрібно ходити, щоб схуднути

792964

Тернопільський тренер розкрив секрет, худнути  можна не сидячи на дієті, чи виснажуючи себе тренуваннями. Досить просто ходити пішки. Автобуси, таксі - це все добре, тільки скоро люди розучаться ходити.

Запам'ятайте, що для схуднення ходити повільно не вийде. Точніше, ходити вийде, а от схуднути - ні. Ходити потрібно швидким кроком, ніби поспішаєш на останню маршрутку, а до будинку - 20 км.

Середня швидкість ходьби повинна бути приблизно 6 км на годину і тривати вона має хоча б півгодини.

Так, спочатку буде складно, але ж у нас мета - схуднути! Користь піших прогулянок - така ж сама, як і біг, стрибки або віджимання. При ходьбі працюють всі м'язи тіла, і жир зникає.

Скільки ходити пішки для схуднення?

Багато. Чим більше тим краще. М'язи повинні активно працювати, щоб серцевий ритм прискорювався і спалювався жир. Цікавий факт: професійні спортсмени за кожні 50 км ходьби втрачають до 5 кг ваги. Чим не мотивація?

Як виміряти свою середню швидкість?

Це залежить від багатьох чинників з, особливо від ширини кроку. Зручно вимірювати середню швидкість при ходьбі в кроках за хвилину. Для цього виможете або самі  рахувати кроки, або придбати крокомір.

Класифікація швидкості ходьби:

  1. Дуже повільна ходьба - 60-70 кроків.
  2. Повільна ходьба - 70-90 кроків.
  3. Середня ходьба - 90-120 кроків.
  4. Швидка ходьба - 120-140 кроків.
  5. Дуже швидка ходьба - 140 і більше кроків.

Якщо ви будете ходити пішки хоча б півгодини в день, ваші м'язи і кістки стануть міцнішими, знизиться ризик серцево-судинних захворювань, стабілізується тиск і зникне стрес. Немає можливості ходити пішки на вулиці? В такому випадку сходинки в під’їзді вам в допомогу. Все можливо - було б бажання!

 

Вибір читачів за тиждень

Відео