Оксана Бучко

У Тернополі на фестивалі-конкурсі духовної пісні «Я там, де є благословення» виступили близько 600 учасників (фото)

unnamed (7)

Близько 600 учасників взяло участь у відбірковому турі міжнародного фестивалю-конкурсу духовної пісні «Я там, де є благословення». Приїхали також виконавці з Польщі.  Виступи хорів відбувались  у драматичному театрі, виступи малих колективів та солістів – в Українському домі «Перемога». Прослуховували  колективи 21 квітня.

- Я вперше беру участь у подібному конкурсі, - розповідає учасник бережанського хору «Просвіта» Юрій Юськів. – В очікуванні результатів є можливість спілкування з іншими учасниками, обмін досвідом та ознайомлення з особливостями репертуару. Я також недавно приєднався до хору в Бережанах. І це чудова можливість розвивати свої музичні здібності, що відкриває нові горизонти.

unnamed (13)
unnamed (13)

Головою журі цього року обрали директора Національного Заслуженого Академічного українського народного хору України ім. Г.Г Верьовки Ігоря Куриліва. Також до складу включили голову спілки композиторів із Дніпропетровська.

unnamed (12)
unnamed (12)

- Фестиваль-конкурс здобув статус міжнародного у 2015 року, - розповів начальник міського управління культури і мистецтв Олександр Смик. – Це міжконфесійний захід, який показує мистецтво духовної пісні. Цього року вражає репертуар, який обрали учасники. Це сучасні іноземні композитори - Лідія Кобільник, Юрій Бай, класики - Миколи Колеса, Михайло Вербицький, іноземні - Райан Лотт, Джуліо Каччіні та інші. Рівень виконавців оцінювали справжні фахівці.  

unnamed (11)
unnamed (11)

Найкращих учасників «Я там, де є благословення» нагородять на закритті у філармонії 22 квітня, початок о 15.00 год.

unnamed (6)
unnamed (6)

unnamed (8)
unnamed (8)

unnamed (9)
unnamed (9)

unnamed (10)
unnamed (10)

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео