Віра Олександрович

Чим можуть допомогти тернополянам у ЦОПі

ДФС_нове2

Із реєстраційною заявою платника податку на додану вартість (ПДВ) тернополянам допоможуть у Центрі обслуговування платників (ЦОПі) за місцезнаходженням.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Відповідно до п. 183.1 ст. 183 Податкового кодексу України (ПКУ) будь-яка особа, що підлягає обов’язковій реєстрації як платник податку, подає до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) реєстраційну заяву, - пояснюють у податковій.

Згідно із п. 2.6 розд. ІІ Положення про реєстрацію платників ПДВ, затвердженого наказом Мінфіну від 14.11.2014 р. за №1130 (далі – Положення №1130), у державних податкових інспекціях здійснюють:

- приймання заяв, контроль за повнотою даних щодо відповідності нормативним документам;

- обробку даних заяв та документів щодо реєстрації (у тому числі як суб’єкта спеціального режиму оподаткування), перереєстрації, анулювання реєстрації платників ПДВ, виключення із реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування;

- реєстрацію (у т. ч. як суб’єкта спеціального режиму оподаткування), перереєстрацію, анулювання реєстрації платників ПДВ, виключення із реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування;

- формування і надання витягів з реєстру платників ПДВ (далі – Реєстр);

- підготовку та обробку документів щодо відміни анулювання реєстрації;

- моніторинг платників ПДВ, включених до Реєстру.

- За п. 3.5 розд. ІІІ Порядку №1130 у заяві зазначають підстави для реєстрації особи як платника ПДВ, - додають фахівці. - При виникненні в особи запитань щодо заповнення реєстраційної заяви за формою №1-ПДВ, пов’язаних із діяльністю тільки такої особи у конкретному випадку, їй необхідно звернутися до ЦОПу за своїм місцезнаходженням (місцем проживання).

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео