Орест Сарматський

Агро-новини 25 квітня

квіт25

Україна майже подвоїла експорт гороху

З України у 2016 р. було експортовано 359 тис. т гороху на суму $106,5 млн, що на 88% більше у порівнянні з об'ємами 2015 р., які складали 191 тис. т на суму майже $54 млн.

Про це повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу».

Основними країнами-імпортерами українського гороху є Індія, на яку припадає 41% усіх поставок, Пакистан — 16%, Бангладеш — 8% та Туреччина — 5%.

2501
2501

Як відзначають експерти, об’єми світового ринку цієї бобової культури щорічно зростають, основними споживачами є країни Азії: Індія, Китай, Пакистан та Бангладеш, які щорічно купують більше 65% від загального світового об’єму.

«Зростання обсягів торгівлі дає можливість українським аграріям наростити експорт, адже поки що частка українського гороху на світовому ринку менша 1%. Зокрема, вже цього року посівні площі гороху в Україні зросли з 239 тис. га минулого року до 372 тис. га станом на 18 квітня 2017 р.», — розповіли в УКАБ.

Мінагропрод: Аграрії повністю забезпечені мінеральними добривами

Українські аграрії забезпечені мінеральними добривами для виконання всього комплексу весняно-польових робіт.

Про це повідомив директор департаменту землеробства та технічної політики в АПК Міністерства аграрної політики та продовольства Володимир Топчій, інформує прес-служба аграрного відомства.

2502
2502

Зокрема, він уточнив, що, «більшість областей України забезпечені добривами на 98-100% до заявлених потреб. Всі області завершили раннє весняне підживлення озимих культур азотними добривами. Станом на 17 квітня господарствами повністю проведено підживлення озимини на площі 7,2 млн га», — розповів Володимир Топчій.

За його словами, з початку весняно-польових робіт господарствами всіх областей внесено 594 тис. т поживних речовин, або майже на 69 тис. т більше, ніж у минулому році.

Україна відправить до Ірану тестовий потяг із зерном

Україна та Іран домовились про запуск тестового потягу з метою транспортування сільськогосподарської продукції, в першу чергу, зернових, з України до Ірану. Маршрут проляже територією Грузії та Азербайджану.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян після зустрічі із делегацією Ісламської Республіки Іран, повідомляється на сайті Мінінфраструктури.

2503
2503

За словами Володимира Омеляна, тестовий потяг сполученням Україна-Іран може піти вже влітку 2017 року.

«Це надзвичайно перспективний напрямок співпраці для обох країн. Україна має розробляти нові міжнародні транспортні коридори з тим, аби стати надійним транзитним мостом між країнами Європи, Азії та Сходу», — сказав він.

Вибір читачів за тиждень

Відео