Четвертокласники та другокласники Тернополя змагалися між собою на альтернативній олімпіаді (відео)

vlcsnap-2017-04-19-18h40m03s779

Четвертокласники та другокласники Тернополя змагалися, хто більше знає. Команда молодших, під назвою “Перчики”, прагнула втерти носа старшим “Бувалим”. Хто виявився сильнішим у інтелектуальному протистоянні?

“Надія Тернополя” – це комплексна альтернативна міська олімпіада. Вона відбувається вже втретє, та цьогоріч формат заходу дещо оновили. Якщо раніше у ній брали участь лише четвертокласники, то тепер у брейн-ринзі вони змагаються із другокласниками. Кожного із школярів урочисто оголошують. Вони виходять із залу, аби зайняти місце поруч із іншими членами своєї команди за круглим столом. Команда “Бувалих” зібрала четвертокласників – це така собі збірна Тернополя. Її учасників відібрали під час інтелектуального кастингу, повідомляє tv4.

– Перед фіналом, як сьогодні, ми проводимо такі інтелектуальні кастинги. Тобто, школи подають дітей, які бажають брати участь в цій олімпіаді, ми проводимо декілька турів, вибіркові кастинги, вибираємо переможців-півфіналістів і от сьогодні ми проводимо фінал такої олімпіади, – пояснює методист Тернопільського комунального центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Надія Гордіюк.

– Друга команда – команда “Перчиків”, які не випадково так називаються. Вони представляють класи інтелект-України, такі два других класи є поки є у 24-й школі і школі з поглибленим вивченням іноземних мов на Східному масиві. Цікаво, що класними керівниками в цих обох класах суто випадково вийшли вчителі з прізвищем Перчик. Тому ми вирішили так назвати цю команду, – розказує координатор науково-дослідницької лабораторії якості навчання обдарованої дитини Микола Николин.

Другокласники-перчики, впевнені організатори олімпіади, можуть дати перцю бувалим. Адже четвертокласники не мають над ними великої переваги. Завдання брейн-рингу переважно логічні. Вони вимагають від учасників більше мислення, аніж знань.

– Це логічні задачі, розраховані для другого класу. Зрозуміло, чому для 2 класу – з одного боку цікаво перевірити так звані залишкові знання у четвертокласників, тобто те, що в них залишилось через 2 роки навчання. А з другого боку цікаво подивитися, а що ж знають юні інтелектуали Тернополя. Тобто вони в рівних практично умовах, – говорить Микола Николин.

На олімпіаду запросили і школярів, які на кастингу показали непогані результати, проте не увійшли до команд. Інспектори збірних таємним голосуванням, згідно до правил, можуть замінити ними тих учасників, які не приносять користі команді.

Школярі грають у команді лише до того моменту, допоки вчителі не оголосять про міцне лідерство однієї із команд. Тоді гра припиняється та переростає в індивідуальне змагання. Адже лише один школяр має право здобути звання “Надія Тернополя”. Цьогоріч ним став Владислав Козар – із команди “Бувалих”.

Вибір читачів за тиждень

Відео