Оксана Бучко

Тернопільські медики вважають вакцинацію необхідною через низький колективний імунітет (відео)

DSCN9384

Про ефективність та безпечність вакцинації розповіли у Тернопільському прес-клубі місцеві медики. Важливість щеплень пояснюють зниженням колективного імунітету.

Бесіда відбулась у рамках «Українського тижня імунізації», який триває до кінця квітня.

- Україна займає останнє місце за рівнем вакцинації у Європі, одне з останніх – у світі, - зазначив заступник директора Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України Володимир Паничев. – Щеплення – це друге за значимістю надбання щодо профілактики захворювань після очищення води. Не треба нехтувати можливістю, яку здобули у результаті численних втрат.

DSCN9376
DSCN9376

Випадки ускладнень після вакцин часто не мають нічого спільного з проведенням щеплення, пояснює медик. Хоча батьки можуть відмовитись від вакцинації для дітей.

- Часто погіршений стан здоров’я  після вакцинації - це результат нехтування протипоказань, а також ненадання вчасної медичної допомоги, - продовжує Володимир Паничев. - Вакцина включає ризики ускладнень,  як  і будь-які інші медичні препарати. Відмовлятись від щеплень сьогодні – небезпечно. Діти без вакцинації на фоні хорошого колективного імунітету мають більше гарантій залишитись здоровими. Сьогодні такого імунітету в достатньому відсотку, на жаль, немає.

DSCN9371
DSCN9371

Як повідомила головний спеціаліст управління охорони здоров’я облдержадміністрації Майя Голяк, в області є достатня кількість вакцини, щоб провести усі необхідні щеплення.

[embed]https://youtu.be/8AN9GtIrKfM[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео