Оксана Бучко

Для тернополян зготують 400-метрову ковбасу за рецептом м’ясокомбінату

DSCN9498

Найдовшу ковбасу в Україні виготовлятимуть на фестивалі локальної їжі та культури «Тернопільська брама». Кулінарний рекорд матиме довжину 400 метрів. Також гостей дійства чекають виступи фіналістів Євробачення та Х-фактору.

Зустрічатимуть відвідувачів біля 7-метрової брами з гастрономічних елементів на території у стилі старого довоєнного Тернополя 5, 6 та 7 травня. Фестиваль проходитиме у ці дні на Театральному майдані.

- Ковбасу виготовлятимуть із свинини, яловичини та спецій, - розповів директор «Тернопільського м’ясокомбінату» - компанії-ініціатора рекорду - Віктор Малюта. - Назва її – «кабаносі», що є найпопулярнішою серед наших покупців. Ми ставимо завдання побити уже існуючий рекорд з найдовшої копченої ковбаси в Україні, щоб Тернопіль увійшов в гастрономічну історію. Важитиме кулінарний виріб 200 кг, довжину матиме 400 метрів.

Окрім того, гостей частуватимуть тернопільською пайдою, ребрами по-махабунськи та іншими стравами. На території відтворять архітектуру давнього Тернополя .

- Багато памяток Тернополя знищили під час війни, - розповів ресторатор Михайло Гросуляк. – У тому числі це була брама біля замку. Ми відтворимо стару архітектуру на території фестивалю. Маємо в планах зробити рекордну браму висотою у 7 метрів.

На фестивалі виступить 12 відомих українських груп. Хедлайнерами будуть фіналіст Євробачення 2017 – «Сальто назад», учасник Х-фактору гурт «The Hypnotunez», тернопільський гурт Los Colorados та інші. Захід реалізовують в рамках проекту Громадського бюджету.

Програма:

5 травня

18:00 – гурт Роздоріжжя

19:00 – гурт Медовий полин

21:00 – гурт Brio

22:00 – гурт Los Colorados

6 травня

18:00 – гурт Mr. Freeman

19:00 – гурт D. Kray

20:00 – гурт Kelush and the Bastards

21:00 – гурт Сальто Назад

7 травня

18:00 – гурт Сержант Блюз

19:00 – гурт Патроничі

20:00 – гурт Nebraska

21:00 – гурт The Hypnotunez

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео