ФК «Тернопіль» програв у Горішніх Плавнях

girnyk-sport111

У 26-му турі чемпіонату України серед команд першої ліги ФК «Тернопіль» у гостях поступився «Гірнику-Спорт» з Горішніх Плавнів – 2:0, повідомляє Номер один.

Що не матч, то у тернопільських тренерів кадрові проблеми. Так сталося і цього разу. Тільки відбув дискваліфікацію Ігор Курило, як по тій ж причині поєдинок у Горішніх Плавнях пропускав кращий бомбардир команди весняної частини сезону Юрій Захарків. А ще, до Валерія Скидана в клубний лазарет додався основний воротар Олександр Воробей. Тому, вимушено, місце у воротах зайняв Денис Чесановський (дебютував за ФК «Тернопіль»), а в нападі вперше в сезоні грав Роман Дацюк. На інших позиціях у тернополян діяли такі звичні гравці: Ігор Курило та Олександр Музика сформували пару центральних захисників, Андріан Бабич грав зліва в обороні, а Роман Кухарський – справа; в центрі півзахисту грали Степан Клекот, Ігор Вонс і Віталій Богданов, фланги закривали Тарас Червонецький (справа) і Тарас Кривий (зліва).

Активніше матч розпочали муніципали. На п’ятій хвилині діагональна передача Клекота знайшла Червонецького, той обіграв одного захисника і віддав м’яча під удар Вонсу, але той пробив вище воріт. На дев’ятій хвилині в простій ситуації помилився центральний захисник «Гірника-Спорт», м’яч підхопив Дацюк і практично викотився на одного воротаря, однак нападник завдав несильного удару і смугастого до рук без проблем забрав воротар господарів. На 15-й хвилині муніципали запресингували суперника на його половині поля, Вонс відпасував на Богданова, але удар півзахиснику ФК «Тернопіль» відверто не вдався.

І лише на 19-й хвилині вперше в матчі спромоглися на перший удар в напрямку воріт суперника господарі. Це екс-гравець ФК «Тернопіль» Андрій Шевчук не точно (завадив оборонець гостей) пробив у середньої відстані. Однак уже в наступній атаці господарі відкрили рахунок. Володимир Корольков розпочав атаку і через двох партнерів по команді, її завершив точним ударом з близької відстані (1:0). А за кілька хвилини «Гірник-Спорт» забив вдруге. Андрій Сахневич фланговою передачею залишив поза грою одразу трьох тернопільських оборонців, а дальню стійку замкнув Андрій Шевчук (2:0). У час, що залишався до завершення першого тайму, господарі відповіли небезпечним випадком Сергія Дячука, а гості – чотирьом кутовими та потужним ударом зі штрафного Олександра Музики – м’яч у руки забрав кіпер «Гірника-Спорт» Антон Ситников.

У другому таймі велику перевагу мали господарі. Чого варті удари Дячука, Моісеєнка та вихід віч-на-віч Фаюка, але в перших двох випадках гостям бракувало влучності, а в останньому епізоді надійного зіграв кіпер ФК «Тернопіль» Денис Чесановський. А що тернополян – кілька кутових і штрафних біля воріт господарів поля, неточний удар Богданова та гол з положення поза грою Павла Дульзона. Лише ближче до кінця гри, коли Курило змінив позицію на футбольному полі і став грати більше на атаку, саме він двічі потужно пробивав зі штрафного. У першому випадку на удар зреагував воротар, а в другому захисник перевів м’яча на кутовий.

Наступний матч ФК «Тернопіль» проведе 30 квітня. Початок матчу муніципалів з «Інгульцем» з  Петрового о 14-й годині.

***

Статистика

«Гірник-Спорт» – ФК «Тернопіль» – 2:0 (2:0)

22 квітня. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт»: Ситников, Цапій, Курелєх (Яворський, 74), Голядинець, Сахневич, Моісеєнко, Кравчук, Корольков-к, Разуваєв (Павлик, 59), Шевчук, Дячук (Фаюк, 61).

ФК «Тернопіль»: Чесановський, Курило-к, Музика, Бабич, Кухарський (Полянчук, 55), Клекот, Вонс (Пришнівський, 61), Богданов, Кривий, Червонецький (Дульзон, 67), Дацюк.

Голи: В. Корольков (25), А. Шевчук (29).

Попереджені: А. Сахневич (20), Ю. Кравчук (22), Р. Дацюк (55), І. Курило (66), Ю. Цапій (90+3).

Вилучений: О. Музика (88).

Вибір читачів за тиждень

Відео