Дванадцятиметровий вишитий рушник покажуть тернополянам

Screenshot_172

Травень - місяць багатий на подорожі, пригоди та дійства. Саме в цю пору до Файного міста завітають люди з усіх куточків України, щоб відвідати захід під назвою «Цвіт вишиванки».

13-14 травня на Співочому полі обласного центру пройде дев’ятий Всеукраїнський  фестиваль національної вишивки і костюму. Організатори дійства обіцяють здивувати гостей презентацією  Міжнародного вишитого рушника єднання, довжина якого понад 12 метрів. На один край цього полотна українські умільці нанесли візерунки народної вишивки, популярної у різних районах Тернопілля та Прикарпаття. На іншому, за сприяння Всесвітнього Конгресу Українців,  розмістилися взірці вишивки представників української діаспори з різних країн світу.

6_45
6_45

У центрі цього незвичайного рушника майстер художньої вишивки тернополянка Світлана Лазорик вишила емблему Всеукраїнського фестивалю «Цвіт вишиванки».

Таким вишитим рушником організатори хочуть показати, якими прекрасними є узори вишивок, техніку вишивки «хрестик», яка поширена і в Україні, і завдяки нашій діаспорі - у світі.

На фестивалі буде представлено чимало українських традиційних костюмів. Бажаючі зможуть придбати вбрання від кращих майстрів України.

Вибір читачів за тиждень

Відео