Оксана Бучко

У поліції тернополян закликали не чинити самосуд

Вирішити конфлікт шляхом переговорів між сторонами агрофірм закликав начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол під час брифінгу 28 квітня. Звернувся головний поліцейський і до громадських активістів із просьбою не використовувати патріотичні сили для вирішення спірних бізнесових питань. Мова йшла про сутичку 22 квітня біля готелю «Глобус», в результаті якої тілесні ушкодження отримали двоє тернополян. 

- Непотрібно чинити самосуд в той час, коли можна дати змогу працівникам поліції виконувати свою роботу, - закликав Олександр Богомол. – Потрібно обмежити участь озброєних людей у вирішенні будь-яких конфліктів. Я запевняю, що у нас є відеофайли усіх подій, які відбувалися в готельно-розважальному закладі. Нам відомо, хто, що і як робив. Усі учасники конфлікту, незважаючи чи це воїн АТО, чи бізнесмен або охоронець, відповідатимуть перед законом. Поблажок не буде нікому, ніхто від відповідальності не втече.

unnamed (8)
unnamed (8)

Конфлікт між двома агрофірмами прокоментував координатор волонтерської групи «Схід та Захід єдині» Василь Конько.

 - Конфлікт відбувся,- зазначив він. - Головне в цій ситуації, що поліція не допустила масового кровопролиття. Треба якнайшвидше зробити так, щоб тут, на західній Україні не відбувалося порушень громадського порядку. Я зі сходу, всі знають, що я вмію користуватися зброєю, але давайте будемо адекватними, давайте не будемо нагнітати ситуацію. Цю ситуацію поліція мусить вирішити об'єктивно і в правовому полі.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео