В Улашківцях відбулася перша цьогорічна проща (фото)

007-750x400 (1)

29 квітня відбулась перша цьогорічна проща до Улашківської Матері Божої з нагоди святкування 400-річчя реформації Василіянського Чину, 150 років від дня народження єп. Григорія Хомишина, 125 років – кардинала Йосипа Сліпого і 100-річчя від дня народження єпископа Софрона Дмитерка, повідомляє Золота Пектораль.

Священнослужителі єпархії розпочали прощу привітанням з нагоди ювілею та молебнем до Матері Божої. Незважаючи на дощ прочани прибули з різних куточків Тернопілля: Улашківців, Чорткова, Пробіжної, Товстого, Лисивців…

Під час Хресної Дороги всечесні отці Бучацької єпархії УГКЦ: протосинкел Володимир Заболотний, канцлер Олег Ольховецький, декан Пробіжнянський Зіновій Пасічник, а також інші священики з чортківського деканату у своїх проповідях акцентували увагу на євангельських настановах і чеснотах, яких щоденно за своє життя дотримувався священномученик Йосафат та його послідовники.

Після Хресної Дороги відбувся акафіст до св. Івана Христителя, адже в Улашківській обителі знаходяться мощі та ікона цього святого. Вірні молилися за мир і спокій в Україні, прсили Божої опіки для українського народу загалом і родин усіх прочан зокрема.

Божественну Літургію очолив о. Зіновій Пасічник, який у проповіді розмовів прочанам про непересічну постать блаженного мученика Григорія Хомишина.

На завершення прощі відбулося освячення води, читалися молитви на зцілення, а ще – благословення мощами та уділення повного відпусту для вірних, який з нагоди ювілею 400-річчя реформації Василіянського чину надав Святіший Отець Франциск.

о. Власій Фуц, ЧСВВ

.

Вибір читачів за тиждень

Відео