У разі заборгованості тернополянам відмінять субсидії

Povyshenie-tarifov-Ukraina

З 1 травня субсидія не призначається у разі 2-місячної заборгованості із ЖКГ. Це постановив Кабінет Міністрів України, - повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Відтепер, з 1 травня, житлова субсидія не призначається на наступний період за наявності двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг у споживача. Крім того, Кабмін ввів смс-інформування громадян про призначення субсидії.

Згідно з постановою №300 від 26 квітня, в разі отримання інформації про прострочену на більш, як два місяці заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний термін не призначається. Структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує споживача про це. Але якщо він протягом двох місяців з дати інформування документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Також Кабмін встановив соціальну норму житла для отримувачів субсидії, сім'я яких складається з одного або двох непрацездатних осіб, у розмірі 75 кв. м на домогосподарство.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео