Оксана Бучко

Тернополянам нагадують про онлайн-реєстратуру в оголошеннях на будинках

unnamed (2)

Наповнення електронного реєстру пацієнтів триває у Тернополі. Оголошеннями на будинках жителям нагадують про необхідність подати документи сімейним лікарям. Вибір лікаря залишається і надалі за пацієнтом, нагадують в управлінні охорони здоров’я.

- Таким чином формують онлайн-реєстрацію згідно з державною програмою, - пояснює начальник управління охорони здоров’я Ростислав Левчук. – Для цього потрібно надати паспорт та ідентифікаційний код до центру первинної медичної допомоги. Вибір лікаря залишатиметься за пацієнтом.

Електронну систему охорони здоров’я E-Health у МОЗ затвердили в грудні 2016 року. Онлайн-реєстратура – один з етапів впровадження реформи. Через такий ресурс лікарі призначатимуть рецепти, укладатимуть угоди, шукатимуть медичні заклади. Пацієнти будуть знаходити лікарів чи іншу потрібну інформацію.

Як зазначав заступник міністра охорони Олександр Лінчевський під час візиту в Тернопіль 27 квітня, медична реформа спрямована на боротьбу лікаря за пацієнта. Це створить конкурентне середовище серед медиків задля покращення їх якості роботи.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео