У Тернополі розповіли про те, що викличе мурашки по спині

D5Mn546bMyQ

Макс Кідрук, у Тернополі, на сцені Українського дому «Перемога» розповів про нову книгу, звідки у нього любов до літератури та про те, як тікав від африканських «гопників».

У Тернопіль, на фестиваль «Ї», з-поміж усіх інших сучасних митців завітав і відомий українській публіці письменник Макс Кідрук.

На тернопільській сцені письменник нарешті розповів, як у нього з’явилася любов до літератури, та як він почав писати.

- До книжок мене привчив мій батько. В нас вдома була своя бібліотека, і ще, коли я був зовсім маленький, він щовечора мені читав. В мене не було проблем з тим, щоб лягати спати, я завжди знав, що мене чекає ці півгодини читання. І батько, завжди казав бігом в ліжко, я ліз туди, накривався  і знав, що він прийде з книжкою. І для мене це була якась бісова магія, що він відкриває це, папір, якісь там знаки і видобуває з них таку історію, яку я слухаю, розставивши вуха, - розповів Макс Кідрук.

Також, під час розмови письменник розповів і про свою нову книгу «Не озирайся і мовчи», яку він презентуватиме аж восени.

- Це буде історія, де буде багато всяких речей, але поза тим я вам обіцяю, що вона буде не менш страшна за найстрашніші моменти із «Бота». Це буде книга з більш таким подвійним та рельєфним дном. Там буде багато символів, - поділився своїми думками відомий письменник.

6NC4hQTPkKs
6NC4hQTPkKs

Окрім того першими, хто почує уривок із нової книги, стануть відвідувачі фестивалю «Файне місто», який проходитиме у Тернополі в липні. А саму книгу презентують у Львові на форумі видавців.

Розповів Макс Кідрук і про свої подорожі, про те, як нещодавно із дружиною побував в Африці, Танзанії, та як, там втікав від місцевого «гопніка».

u_klTo44WwI
u_klTo44WwI

Фото: Сергія ГІСА

Вибір читачів за тиждень

Відео