Оксана Бучко

Роман Скрипін порадив тернополянам робити оазиси в пустелі (фото)

unnamed (33)

Українські медіа прирівняв до пустелі Роман Скрипін. Журналіст порадив не шукати там води, а створювати оазиси самостійно. Про цифрові медіа України він розмовляв з тернополянами під час 5-го фестивалю «Ї» 14 травня.

- Розважальні шоу фінансують і вони мають велику популярність серед українського глядача, - зауважив Роман Скрипін. - Натомість інформаційно-аналітичні проекти потребують великих зусиль у пошуку глядача. Щоб вийти на діалог із громадянами, потрібно чути їх і пояснювати ситуацію, а не нав’язливо стверджувати гасла. І це потрібно робити в рамках ринку, який перебуває в стані швидкісних змін.

unnamed (32)
unnamed (32)

Відійти від «поклону» перед керівником та пошуку формату на сидячих нарадах – речі, які за словами Романа Скрипіна, потребує український контент.

- Стиль «сядемо і подумаємо» не працює, адже неможливо народити дитину на другому тижні, - продовжує журналіст. – Спершу слід зібрати команду надійних однодумців, із якимим ділиш спільні погляди. І тоді можна створювати власний продукт. Тільки не треба робити копію якось вдалого зразка.

Краще зрозуміти європейський стиль праці допоможе безвіз, адже для формування уявлення варто помацати усе самостійно, вважає Роман Скрипін.

unnamed (31)
unnamed (31)

- Нехай люди їдуть в Європу ,нехай відчують цей стиль життя ,помацають його ,- говорить журналіст. – Декому треба переконатись на власні очі, що ці успішні європейці важко працюють, економлять кожну копійку, а не чекають спасіння від держави. Сьогодні світ стає відкритішим. І цим потрібно користуватись.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео