Теребовлянські ударники підкорюють Рівне

image-0-02-05-93718d98f90c640a2a8a37cc5b4b04e96fa411c621b0d2d348d396a9a1e4086f-v
10-11 травня на базі інституту мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету відбувся перший обласний конкурс молодих виконавців на ударних інструментах ім. Людвига Котлара, присвячений 80-річчю з дня народження.
Оскільки конкурс був відкритим, то серед учасників – юні музиканти не лише з Рівненської, а і з Хмельницької, Житомирської, Тернопільської областей. Конкурсанти були поділені на дві вікові групи: до 11 років і старші. Для молодших обов’язковим було виконання одного твору на ксилофоні, а іншого – на ударній установці. Старші ж мали зіграти три різнопланових твори. Окремою номінацією була ансамблева гра на ударних інструментах, пише terebovlya.
Тернопільську область представили вихованці Теребовлянської школи мистецтв, неодноразові лауреати різних конкурсів («Творчість юних-2017», «Надія-2017») Трусь Віталій (V кл.)  та Громадський Вадим (ІV кл.) класу викладача Анатолія Сорожкевича, концертмейстер Єлизавета Марчук.
Обидва змагались у молодшій віковій категорії з творами Ф. Шуберта, Ф. Пасерона, В. Моцарта, Я. Вайнбергера і кожен виборов почесне ІІ місце. Приємно вразив журі і ансамбль ударних інструментів у складі Рудика Максима, Громадського Вадима, Труся Віталія та Іскоростенського Андрія, який виконав «Італійську польку» С. Рахманінова та «Текілу» Ч. Ріо і отримав заслужене ІІІ місце. Варто відзначити, що всі ці діти є безперечно кращими у своїй галузі, а такі високі результати були досягнуті лише завдяки вродженому таланту, помноженому на кропітку щоденну працю.

Вибір читачів за тиждень

Відео