Тамара Коблик

Майже 2 тисячі святково вбраних у вишиванки людей утворили коло навколо одного з найстаріших міст України (відео)

DSC0786

Майже 2 тис. теребовлянців, одягнутих у вишиванки, взялися за руки, утворивши величезне коло навколо рідного міста. Захід відбувся в рамках масштабної акції «Теребовля у вишиваному колі».

Вчора, 18 травня, весь світ відзначав «Всесвітній день вишиванки». Мешканці Тернопільщини із задоволенням долучалися до різноманітних акцій та заходів, пов'язаних із етнічним вишитим українським одягом.

Працівники більшості офіційних установ долучилися до символічного «вишиваного» флешмобу. Тернопільські патрульні на день забули про звичну форму, а студенти ТНТУ у вишиванках масово фотографувались із викладачами на фоні університету.

Навіть святково вбраний Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов у Тернополі долучився до формування карти Тернопільської області, обрамленої рушниками.

Теребовлянці вирішили не відставати і влаштували власне дійство  - майже 2 тисячі людей у вишиванках взялись за руки і сформували коло навколо районного центру.

«Обійняти» рідне місто зібралися:

колектив працівників міської ради, відділу культури Теребовлянської міської ради, Центру Культури і дозвілля, територіального центру надання соціальних послуг, депутати молодіжної міської ради, колектив та вихованці Теребовлянського навчально – реабілітаційного центру, учні та викладачі Теребовлянської спеціалізованої школи-ліцею, учні та викладачі Плебанівської ЗОШ, колектив Центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх», учні та вчителі ЗОШ №1, учні та вчителі ЗОШ №2, учні та викладачі Теребовлянського навчально-виховного комплексу, студенти та викладачі Теребовлянського вищого училища культури, учасники народних колективів, громадських організацій міста, працівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, Теребовлянська школа мистецтв, Центр дитячої та юнацької творчості та пересічні мешканці міста Теребовля.

Відео з сторінки Vanya Kiba у facebook Фото - terebovlya.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео