Тернопільський тренер розповів, як схуднути вдома

unnamed (13)

Тернополяни часто задаються питанням, як правильно харчуватися і що потрібно робити для того, аби схуднути. Звичайно харчування це добре, але потрібні і фізичні навантаження. Однак, враховуючи сучасний темп життя не завжди є час на спортзал. Тож тернопільський тренер розповіла, як схуднути вдома.

Потрібно розуміти, що кількість їжі, яка з'їдається протягом дня і кількість рухової, а також інтелектуальної або нервової активності бути збалансовані. І якщо баланс порушується в бік надлишкового надходження смачної їжі, то рано чи пізно доведеться задуматися, як схуднути. Причому більшість людей хочуть скинути зайву вагу без особливих зусиль.

Щоб швидко схуднути, потрібно три речі:

- фіксувати кількість спожитих в домашніх умовах і на роботі калорій;

- приблизно визначати свої енерговитрати протягом дня;

- кожен день вранці зважуватися.

Виявляється, для схуднення потрібно, щоб витрачалося близько 7700 ккал на кожен кілограм надлишкової маси. Тобто щоб скинути кілограм небажаної маси, необхідно будь-яким способом забезпечити, щоб або організм недоотримав калорії, або виконав більше роботи при збереженні колишнього розміру порцій. Таблицю калорійності продуктів неважко знайти в Інтернеті. Так, при малорухливому способі життя, організм на добу витрачає близько 1200 ккал, тому схуднути складніше; у середньостатистичного офісного працівника, що не піддається стресам і мозковим штурмам, добова витрата енергії вище - близько 1800 ккал; чоловіки-менеджери запросто спалюють за день так 2800 ккал; у жінок-менеджерів енерговитрати також збільшуються і складають близько 2200 ккал. Регулюючи надходження і витрату калорій, завжди можна підібрати індивідуальний спосіб схуднути швидко і без шкоди.

Які продукти виключити, щоб швидко схуднути в домашніх умовах?

Абсолютно точно не варто їсти солодощі. Як тільки організм виявляє надходження цукру, він негайно починає перетворювати його в жирові запаси на талії і стегнах. Вживання макаронних виробів, свіжого хліба також не дозволять схуднути. Щодо вживанням картоплі, немає єдиної думки, допомагає вона схуднути чи ні. Тому про всяк випадок варто обмежити її вживання. Майонези, соуси і різні заправки також є ворогами красивої талії.

Також потрібно виконувати фізичні вправи. Займатися краще через день, 2-3 рази в тиждень. Оптимальний час занять - ближче до обіду, годині о 10-11. Або не пізніше ніж за 2-3 години до сну, тобто до 19 вечора. Після останнього прийому їжі повинно пройти не менше двох годин, інакше займатися буде важко. Зараз є безліч різноманітних програм на телефон для домашнього тренування. І забирають такі вправи дуже мало часу.

Тому всього трішки зусиль і у вас все вийде.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео