Віра Олександрович

Тернопільщина: результати «митного експерименту» вражають (фото)

unnamed (39)

Жвава дискусія відбулася на засіданні Громадської ради, створеної при Головному управлінні Державної фіскальної служби (ДФС) Тернопільщини.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. Відповідно до Порядку денного, учасники обговорили тему виконання надходжень до бюджетів усіх рівнів, впровадження Електронного реєстру відшкодування ПДВ, стан роботи оскарження податкових повідомлень-рішень, роботу сервісу ДФСУ «Електронний кабінет платника» і, звісно ж, про пeрші рeзультати «митного експерименту» (про це докладно читайте ТУТ і ТУТприм.).

Про рівень надходжень до місцевого та державного бюджетів присутніх проінформував заступник начальника відомства Сергій Господарик.

unnamed (41)
unnamed (41)

  • За чотири місяці цього року до бюджетів усіх рівнів забезпечено надходження 1,4 млрд грн податків і зборів, тобто на 450 млн грн більше, ніж за такий же період минулого року, - каже він. - Це - показник того, що у нашій області є свідомі платники, які сумлінно сплачують податки і вони, у частині місцевих бюджетів, залишаються на розвиток інфраструктури у їхній місцевості.

Учасники засідання відзначили, що впровадження Електронного реєстру відшкодування ПДВ – це один із тих вагомих кроків, за допомогою якого поступово можна подолати корупційні прояви. Але найбільш обговорюваними питаннями були: оскарження податкових повідомлень-рішень і результати діяльності комісії із розгляду спірних питань. Поза увагою не залишилися і питання «митного експерименту».

  • Завдяки цьому на ремонт доріг Тернопільщини уже спрямували 43 мільйони, - розповідає начальник відділу адміністрування митних платежів Тернопільської митниці ДФС Іван Попович.
  • unnamed (40)
    unnamed (40)

Крім того, заступник начальника відомства Петро Якимчук акцентував увагу присутніх на сплаті до місцевих бюджетів Тернопільщини податку на нерухоме майно із фізичних осіб і на платі за землю. На завершення учасники засідання обговорили питання, які винесуть на розгляд на наступному зібранні Громадської ради.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео