Оксана Бучко

В Тернополі учасники АТО не можуть отримати землі під будівництво

Земельні ділянки площею 84 га під будівництво біля ТНЕУ планували розподілити між учасниками АТО з Тернополя. Проте, процес зупинився після отриманої відмови від Держгеокадастру. Попри рішення Львівського апеляційного суду про заборону роздачі цих земель, ділянки віддають учасникам з районів без надання їхніх даних, повідомляють у міськраді.

Землі видають виключно під садівництво, хоча передбачалось попередньо, що ділянки підлягають будівництву.

- Ми отримали дозвіл з Міністерства освіти щодо передачі ділянки біля ТНЕУ у власність міськради, -  пояснює заступник мера Леонід Бицюра. – Ці землі підлягали під будівництво. Процес зупинився, коли звернулись в Держгеокадастр і отримали відмову. Отримали ділянки 180 учасників, а заяв є 833. У пріоритеті були жителі Тернополя, видають землі іншим учасникам. Інформацію про отримувачів земель під різними приводами у Держгеокадастрі не повідомляють.

У районах планують провести збори з учасниками АТО та з’ясувати ситуацію щодо отримувачів земельних ділянок.

- Ми не зацікавлені у конфліктах між учасниками АТО ,- додає член правління ГО «Ато Галичина» Михайло Собчак. – Але ми узгоджували конкретні списки отримувачів ділянок. Кількість заяв зростає, в той час землі роздають невідомо кому.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео