Віра Олександрович

Скандал, що виник у Тернопільській облраді, має продовження (документ)

Яциковський

Скандал на сесії обласної ради 10 травня спричинив виступ керівника фракції Радикальної партії Богдана Яциковського. Власне, конфліктна ситуація виникла через кілька тез, спрямованих політиком проти першого заступника голови обласної ради Василя Деревляного.

Нагадаємо, віднедавна на сесіях обласної ради «завели моду» - перед початком розгляду питань порядку денного давати слово представникам усіх фракцій. Раніше таку можливість безкоштовного піару «на всі 100» використовувати всі. Але під час останньої сесії охочих виявилося небагато. Більшість навіть не виходили до трибуни, говорили з місця. Але – не Богдан Яциковський (див. фото – прим.).

У своєму емоційному виступі депутат згадав і про оборудки, які начебто відбуваються із землею Тернопільського летовища, і про ситуацію, що виникла у гуртожитку на вул. Лепкого, 5. Причому чітко вказав, що знає: до всього згаданого нібито доклався саме Василь Деревляний. Після цього депутат на своїй сторінці у «Фейсбук» навіть виставив відео із частиною свого спічу і прокоментував це так: «У Буратіно від брехні виріс ніс, а в Деревляного – навіть вуха не червоніють! Навпаки ще більше зростають апетити на аеропорт: гектар землі уже пропав і я впевнений, що це тільки початок!».

Власне, Василь Деревляний дійсно відреагував на виступ опонента спокійно. Мовляв, якби до нього були реальні претензії, то у справу вже давно втрутилися б правоохоронці. Натомість на сайті обласної ради, за вимогою підписантів, нещодавно оприлюднили лист, що спростовує принаймні одну із заяв радикала: «Відкритий лист сесії Тернопільської обласної ради, першому заступнику голови Тернопільської обласної ради Деревляному В.Т.». Із повним текстом можете ознайомитися і ви.

Лист1
Лист1

Лист2
Лист2

І якщо сприймати цю інформацію «на віру», то Богдана Яциковського можна звинуватити у наклепі. Чи позиватиметься Василь Деревляний до суду – невідомо. Втім, про мирні стосунки в облраді між фракцією ВО «Батьківщини» і радикалами можна забути. Що лише додасть проблем із налагодженням нормальної роботи на сесіях. Про те, що також відбувалося тоді на засіданні, читайте ТУТ і ТУТ.

Фото автора і з сайту обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео