Орест Сарматський

Де росте найгостріший перець? (Агро-новини)

тр25

Стручковий перець під назвою «Подих дракона» має 2,4 млн одиниць за шкалою пекучості.

Садівник із Великобританії Майк Сміт виростив «найгостріший» перець у світі, пишуть «Українські новини».

Стручковий перець під назвою «Подих дракона» має 2,4 млн одиниць за шкалою пекучості Сковілла, що на 900 тис. одиниць більше, ніж у нинішнього рекордсмена.

За словами садівника, вирощений ним перець «надзвичайно гострий» і його не можна вживати в їжу, але можна використовувати як альтернативний засіб для анестезії.

2501
2501

Майк Сміт займається рослинництвом приблизно вісім років. Виростити «Подих дракона» йому допомогли вчені-хіміки з Університету Ноттінгема. Вони синтезували нове добриво і запропонували його Сміту для випробувань в польових умовах.

Садівник зізнався, що навіть не намагався спробувати свій перець на смак, попередивши, що «це не буде приємним відчуттям».

На Миколаївщині у фермера арештували с/г техніку

У рамках кримінального провадження щодо фермера з Миколаївщини правоохоронці вилучили та арештували сільськогосподарську техніку («ЗИЛ ММЗ», трактор МТЗ-80, оприскувач), що обробляла зернові культури на незаконно зайнятій земельній ділянці, повідомляють насайті прокуратури Миколаївської області.

Раніше Снігурівський відділ Національної поліції встановив, що фермер засіяв озимим ячменем земельну ділянку державної форми власності загальною площею 64 га без будь-яких правовстановлюючих документів.

2502
2502

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки). Досудове розслідування здійснюється Снігурівським відділом поліції.

Окрім того, своєю ухвалою суд апеляційної інстанції підтримав принципову позицію прокуратури та залишив без змін рішення суду І інстанції щодо арешту всієї техніки, що використовувалась при незаконному обробітку землі.Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі, яка здійснила самовільне зайняття земельної ділянки, про підозру.

На вирощування 1 га часнику потрібно близько 150 тис. грн

Цьогоріч в Україні вирощують понад 360 га часнику

На 1 га насаджень часнику потрібно витратити близько 150 тис. грн. Лише на посадковий матеріал доведеться витратити щонайменше 70 тис. грн, бо за даними 2016 р. ціна на такий матеріал коливалася від 70 до 100 грн/кг. На 1 га його потрібно близько тонни.

Про це Kurkul.com розповів директор Асоціації виробників часнику (АВЧ) Андрій Марченко.

Експерт рекомендує, що у вирощуванні часнику варто починати з площі не більше 5 га. Оскільки часниківництво в Україні передбачає використання ручної робочої сили, на 1 га потрібно як мінімум 10 робітників. Практика показує, що не всі власники часникових полів можуть знайти працівників, щоб принаймні вчасно зібрати врожай.

Андрій Марченко ж стверджує, що до 10 га часнику цілком можна обробляти вручну, а от якщо площі більші, то без механізації певних процесів не обійтися.

2503
2503

«Перший рік ми не отримали урожайності. Ми побачили помилки вже постфактум і зрозуміли, що урожайність підвищити урожайність у два рази. І тільки тоді ми зможемо структурувати бізнес і вийти на показники рентабельності часнику, про які пишуть в книгах — 200-300%. Наразі, мені здається, рентабельність 200-300% є у одного-двох господарств в Україні», - розповідає часниківник Роман Пасічник.

В Асоціації виробників часнику України розповіли: виростити якісний часник для експорту означає забезпечити його відповідність усім необхідним нормам безпеки щодо вмісту пестицидів і важких металів.

« І цей часник обов’язково має бути товарного вигляду. Як правило, плоди мають бути 5 см в діаметрі, з необрізаними корінчиками, запаковані у сітку», — розповідає Андрій Марченко. Цьогоріч її учасники АВЧ вирощують понад 360 га часнику. Це площі від 2 до понад 100 га.

Вибір читачів за тиждень

Відео