Історія успіху: міні–пекарня бережанця Ростислава Музички

robota

Ось уже протягом двох років центр м. Бережани на Тернопільщині наповнюється запахом свіжої випічки із міні–пекарні Ростислава Музички.

Він за професією юрист, працював у правоохоронних органах. Так склалося, що залишився без роботи і у 2015-му звернувся до Бережанського районного центру зайнятості у пошуку нового місця праці.

Прагнучи кардинальних змін, дослухався до порад фахівців РЦЗ щодо відкриття власної справи, побував на семінарах з орієнтації на підприємницьку діяльність, склав і захистив бізнес-план з хлібопекарської справи.

Цікаві рецепти хліба та кондитерських виробів, індивідуальне ставлення до кожного клієнта приносять сьогодні Ростиславу не лише хороший заробіток, але й постійний розвиток бізнесу. Відтак, з безробітного він став роботодавцем, адже за ці два роки за сприяння центру зайнятості працевлаштував на нові робочі місця 9 бережанців, з них 6 - з наданням компенсації єдиного соціального внеску, троє проходили стажування за професіями продавець та касир.

Співпрацює підприємець з РЦЗ і в плані профорієнтаційної роботи з молоддю. Ростислав Музичка проводить у своїй міні-пекарні професіографічні екскурсії для школярів, знайомлячи з особливостями хлібопекарського виробництва, професіями пекаря, тістороба, кондитера, продавця продовольчих товарів, касира.

Вибір читачів за тиждень

Відео