«За чотири роки це в нас вже другий пугач», - мешканець Тернопільщини виходжує хижаків, які випадають з гнізд (фото, відео)

20170517122355

Віктор Старущак із селища Козова на Тернопільщині розповів неймовірну історію, як йому та його батькові доводиться вже вдруге «ставити на ноги» маленьких пугачів. Чотири роки тому вони виходжували одного пугача. А коли птах підріс та навчився літати, відпустили на волю. Та днями трапилася нова пригода – знову з дерева впало пташеня пугача. Знайомі принесли птаха до батька Віктора.

- Батько саме був на роботі, має власний магазин, от туди й принесли небайдужі цього малюка, звичайно, ми його забрали, - розповідає кореспонденту PRESS-ЦЕНТР пан Віктор.- Спочатку облаштували для нього клітку в хаті, а через два дні облаштували йому місце на горищі, щоб було, де вчитися літати. Зміцніє, підросте, і, якщо захоче, полетить на волю.

Чоловік розповідає, що птахові на вигляд не більше двох місяців. Годують м’ясом, адже це хижак. Щодня батько Віктора приносить новому постояльцю зі свого магазину курятину.

Батько Віктора зі своїм вихованцем.

- Поки багато не даємо, адже ще малий, грам 100 на день, годуємо тричі на день. Дорослий пугач взимку їсть 300-400 грам, навесні – 200-300 грам, - каже Віктор.

Пугач, який жив у Віктора чотири роки тому.

А ще малий пугач дуже любить воду - п’є маленькими ковточками, але часто.

Взагалі пугачі в природі живуть до 60 років. Дорослий птах при зрості 60-70 сантиметрів важить в середньому чотири кілограми, а розмах крил може сягати й двох метрів.

Окрім пташеняти пугача, в домі у Віктора Старущака живе кілька котів та білок. Їх він теж підбирає, коли, бідаки, випадають з гнізда. Каже, що живуть пухнастики у нього вже чотири роки, хоча в природі – не більше трьох.

Вибір читачів за тиждень

Відео