Віра Олександрович

Тернопільські митники через порушення конфісковують товари

http://photo.unian.net

Про стан протидії порушенням митних правил повідомили на Тернопільській митниці ДФС.

У січні-квітні цього року наші фахівці склали 90 адміністративних протоколів про порушення митних правил, - кажуть у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. – Йдеться про суму 4 млн 582,5 тисячі гривень.

Митники вилучили предмети правопорушення у трьох справах - попередньою вартістю 67,6 тис. грн. Причому найчастіше порушували статті 483 (ч. 1), 470 (ч. 1 і 3) і 485 Митного кодексу України.

Зокрема, траплялися випадки переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України із приховуванням від митного контролю, - уточнюють на митниці. – Це зафіксували у 30 випадках. Було також недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення і документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата зафіксована у 30 випадках.

Натомість дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів, запротоколювали у 24 випадках.

На митниці розглянули 57 справ про порушення митних правил і винесли постанови про притягнення до відповідальності винних осіб із застосуванням штрафів на загальну суму 2 млн 188,1 тис. грн, - уточнили фахівці. - За результатами роботи митниці, у січні-квітні від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до бюджету перерахували 162,1 тис. грн.

До суду передали 30 справ на 4 млн 449,2 тис. грн. У судах винесли постанови у 9 адміністративних справах про накладення стягнення на суму 911,2 тис. грн, у тому числі - із застосуванням конфіскації товарів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео