Орест Сарматський

«Чортківський перевал» на Тернопільщині – подолано! (фоторепортаж)

c08 (Copy)

У Чорткові відбулися вже традиційні велосипедні перегони

Як кажуть організатори, мета проведення «Чортківського перевалу» - популяризація велосипедного руху та здорового способу життя, вивчення попиту і зацікавленості цим видом спорту, підготовка учасників до змагань всеукраїнського рівня. Участь у ньому мали змогу взяти усі, хто має більше 18 років. Спортсмени стартували та фінішували в замку Гольських, що у Чорткові.

Організатори перегонів пообіцяли учасникам велосипедних змагань низку сюрпризів, емоцій та драйву. І це все справдилося. Принаймні, ось як у соцмережі пише про ці змагання очевидець

нинішньої події.

- У відповідь на тернопільський транспортний ізоляціонізм, життя в провінції почало розквітати великими китицями. Зазвичай, провінційні події, фактично, не висвітлюються обласними ЗМІ - уікенд, треба їхати... А тут, в один день відбувалися мотокрос в Бучачі і велоперегони в Чорткові. Традиційно змагання з  мотокросу не вдається відвідати - як не одне, то інше. А «Чортківський перевал» цього року відзначається чіткою організацією, високотехнологічним обліком часу заїзду, навіть он-лайн трансляцією перегонів. Більше сотні учасників, навіть був хтось з Одеси. Сподіваюсь, що незабаром ці змагання стануть міжнародними. Велосипедисти - специфічний фольк. Є в них щось від автолюбителів. Але, на відміну від них, велосипедисти, вірніше їх успіхи залежать не стільки від технічної переваги велосипеда, а від фізичної підготовки. Тому на сторінках соцмереж значно більше фотографій автолюбителів зі своїми машинами з виглядом, ніби це сам Генрі Форд біля своєї власноруч зробленої машини, ніж фотографій набундючених велосипедистів з «навороченими» роверами. Велосипед - це філософія життя, здорового і незалежного життя.

Усе було класно. Але ще не вистачало розуміння важливості постподієвого висвітлення змагань. Тобто, на трасі велоперегонів були дуже виграшні локації, фотографії з яких були б бомбезними. Але добратися туди пішим манером не було можливості. Крім сучасних способів хронометрії змагань, треба переймати досвід Ф1 в плані співпраці з фотографами і відеографами. Саме вони зроблять серйозний візуальний розголос в медійному просторі. Ой, треба ровера, ой, як треба.. Хлопці, дякую за враження від змагань!, - пише у соцмережі користувач.

c01 (Copy)
c01 (Copy)

c02 (Copy)
c02 (Copy)

c06 (Copy)
c06 (Copy)

c07 (Copy)
c07 (Copy)

c03 (Copy)
c03 (Copy)

c04 (Copy)
c04 (Copy)

c05 (Copy)
c05 (Copy)

c11 (Copy)
c11 (Copy)

c09 (Copy)
c09 (Copy)

c10 (Copy)
c10 (Copy)

Фото – Тарас Хлібович (Thieri Newman)

Вибір читачів за тиждень

Відео