На стихійному ринку Тернополя обманюють покупців (фото)

5

Застерегти споживачів молочних продуктів від отруєння і непердбачуваних наслідків від продукції, яку продають без перевірки та ліцензії на тротуарах міста вирішив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець.

Шановні Тернополяни! Щоб вберегти життя і здоров`я вас та ваших рідних, наведу вам сьогодні декілька фактів, про якість молочних продуктів на стихійних ринках, - написав Василь Хомінець на своїй сторінці у Facebook.

Він розповів, що в той період, коли продавці стихійного ринку з вулиці Шептицького перейшли на санкціонований ринок «ВІП-МАРКЕТ», відсоток фальсифікованого молока становив 83%!

Сьогодні, серед товарів молочного відділу, які привозять продавці з домашніх господарств, трапляються лише поодинокі випадки, коли при проведенні досліджень показники не відповідають нормам. І то лише серед тих продавців, які переходять на офіційний ринок після того, як муніципальна поліція «розганяє» їх зі стихійного.

Найчастіше недобросовісні продавці розбавляють молоко водою, або перегоном що знижує густину і жирність молока. У сметані та сирі фахівці ветеринарно-санітарної лабораторії виявляють крохмал, борошно.

До виявленех фальсифікатів наші спеціалісти добавляють кавовий розчин, щоб унеможливити їх подальший продаж, - пояснив Василь Хомінець.

Тернополян просять відповідально поставитися до свого життя та здоров`я і купувати молоко та молочні продукти лише у перевірених продавців, у санкціонованих торгівельних павільйонах.

Пам`ятайте, що товар, який викладений на асфальті, може нести небезпеку, адже не має жодних офіційних документів про проведення досліджень чи довідки від офіційного ветеринарного лікаря про стан здоров`я корови. Вихлопні гази, порохи чи навіть комашки, жучки можуть нести значну небезпеку! Спека та прямі сонячні промені також сприяють бродінню та розмноженню небезпечних бактерій, - додав начальник Держпродспоживслужби.

1
1

2
2

3
3

4
4

6
6

7
7

8
8

9
9

1-393
1-393

Фото: Василь Хомінець

Вибір читачів за тиждень

Відео