Віра Олександрович

На Тернопіллі торік «виросли» 27 мільйонерів

unnamed (6)

Підсумки деклараційної кампанії підбили на Тернопільщині. Озвучили цікаві цифри у Головному управлінні Державної фіскальної служби в області сьогодні, 30 травня.

Нагадаємо, жителі краю мали прозвітувати про свої доходи за 2016-й рік до 3-го травня включно (про це читайте ТУТ і ТУТприм.). Загалом платники задекларували понад 360 мільйонів гривень доходів, із яких доведеться сплатити аж 22 мільйони податків. І зробити це треба встигнути до 1-го серпня.

  • Жителі Тернопілля отримували доходи, зокрема, від спадщини, продажу рухомого і нерухомого майна, а також від здачі нерухомості в оренду, - говорить заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби в області Петро Якимчук. – Частина декларантів повідомила про іноземні та інвестиційні доходи. Враховувалися і доходи, з яких раніше не сплатили податки.

Наразі декларанти уже сплатили до бюджету понад 7 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Це - 40 відсотків від загальної суми. Окрім того, за словами пана Якимчука, краяни внесли 2 мільйони військового збору.

Податкову знижку за відповідний період отримали 45 відсотків охочих. Їм уже повернули 2 мільйони 200 тисяч гривень раніше сплачених податків.

  • За підсумком кампанії, ми маємо офіційно задекларованих 27 так званих мільйонерів, розповідає Петро Якимчук. – Це – на 2 особи більше, ніж було під час деклараційної кампанії-2016. Причому мільйонери повідомили про майже 72 мільйони річного оподатковуваного доходу. До речі, від продажу рухомого і нерухомого майна – близько 18 мільйонів. Ще 4 – спадщина і дарування, а 3 – здача нерухомості в оренду. По одному мільйону - іноземні та інвестиційні доходи, а також доходи від незалежної професійної діяльності.

Податківці також нагадали: жителі краю, зокрема ті, хто оплачує навчання у вищому навчальному закладі своїх нащадків, можуть також отримати податкову знижку. Подати заявку такі платники можуть аж до 31-го грудня.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео