Тернополян знову можуть забрати до армії

1419101920_ukr140824

Наказ про те, що офіцерів запасу знову забиратимуть на військову службу в Збройні сили України, вчора, 30 травня, підписав Міністр оборони України Степан Полторак. Тож деякі тернополяни можуть піти до армії.

Однак для того, аби наказ набрав чинності його ще має підписати Міністр юстиції Павло Петренко. Про це повідомляє сайт «24».

 Відповідно до наказу тернополяни Про це повідомляє сайт «24», які отримали військову підготовку у військових навчальних закладах, але не служили, підуть до армії. Призиватимуть жителів Тернопільщини віком до 43-х років. Причому призиватимуть як чоловіків та жінок.

Винятком стануть люди із проблемами зі здоровям, а також ті, кандидатури яких не підійдуть відповідно до результатів професійно-психологічного відбору та військово-лікарської комісії. Також уникнути служби можна буде за певними сімейними обставинами (дружина-інвалід; вагітна дружина; дитина-інвалід; двоє і більше дітей; дитина у віці до 3-х років), завершення навчання та продовження професійної діяльності. Про це йдеться у законі України «Про військовий обов'язок і військову службу».

Покарання за ухилення від призову: Неявка до військкомату без поважних причин – штраф 170-510 грн Повторне порушення протягом року збільшує штраф до 510-1700 грн Умисне зіпсуття або втрата військових документів – штраф 17-51 грн Ухилення від призову карається обмеженням волі терміном до трьох років.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео