Оксана Бучко

Як прокурори Тернопільщини захищають права дітей?

Paper family in hands

За позовами прокурорів навчальним закладам області повернули 722 га землі вартістю 22 млн грн. Також два дитячі оздоровчі табори залишили в державній і комунальній власності. Захист прав дітей у прокуратурі області визначають одним з пріоритетів роботи.

- Рівень підліткової злочинності цього року зменшився вдвічі у порівнянні з минулим роком, - повідомляють у прес-службі прокуратури області. – Відкрили 49 кримінальних проваджень, 25 скерували до суду. Ювенальні прокурори забезпечують належний нагляд за додержанням прав дітей, які вчинили правопорушення.

Значну увагу приділяють захисту майнових прав державних та комунальних установ для дітей. У судах впродовж року задовольнили 9 позовів прокуратури у цій сфері на суму 12,6 млн грн. У Господарському суді області у квітні задовольнили 2 позови Кременецької місцевої прокуратури про повернення державному навчальному закладу «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 112,8 га, вартістю 3,4 млн грн. Такі ж позови пред’явили Чортківська та Теребовлянська місцеві прокуратури. Також до державної та комунальної власності передали 2 дитячі оздоровчі заклади загальною вартістю 3,1 млн грн.

Проблеми були також із виплатами підліткам. Мова йде про Гримайлівську санаторну загальноосвітню школу-інтернат. На сьогодні рішення суду щодо цьго питання звернули до примусового виконання.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео