Нові очисні на Тернопільщині (фото, відео)

DSC03345

Сьгодні відбулося урочисте відкриття оновлених очисних споруд Микулинецької фізіотерапевтичної лікарні. У події, що є важливою не лише для нашого району, а й для цілої області, взяв голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

«Реконструкція очисних споруд, які зазанали руйнації під час землетрусу у 2002 році, забезпечить можливість якісного очищення стічних вод та виключить ймовірність аварійного забруднення навколишнього природного середовища», - наголошував голова РДА Юрій Ништа, який періодично здійснював оглядові поїздки на місце будівництва, яке на 70%  проводилося за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

«За два роки роботи ми побудували та відкрили очисні споруди в десяти містах Тернопільської області. І цей процес буде продовжуватись», - запевнив Степан Барна та висловив сподівання, що разом ми зробимо наш

край чистим, а жителів – здоровими.

Після урочистої частини та перерізання стрічки керівники області і району оглянули очисні споруди та ознайомилися з принципом їх роботи.

Зазначимо, що очисні споруди зроблені за сучасним проектом, який відповідає всім необхідним нормам. Нове сучасне обладнання, вартість якого 800 тисяч гривень, поставлено рівненською фірмою – ТзОВ «Комфорт-еко». За добу біологічний об’єкт може очищати 115-150 кубів стічних вод. Цей перспективний проект вартував 5 з половиною мільйонів гривень.

Довідково. Фізіотерапевтична лікарня реабілітації в Микулинцях розрахована на 150 ліжок, як для дорослих, так і для дітей. Окрім свого основного призначення, вона є ще й пам’яткою архітектури.

За матеріалами прес-служби РДА

Фото: Леся Дида

Більше фото можна переглянути ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео