Орест Сарматський

Африканську красу в українських етномотивах побачили у Тернополі (фото)

с01

У ТНТУ студенти оригінально привітали свій університет із 57-м днем народження

Напередодні відзначення 57-ї річниці з часу заснування Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, студенти факультету по роботі з іноземними студентами привітали університет з днем народження та подарували мистецьку програму «Люблю».

- З любов'ю до України, до рідного університету, один до одного прозвучали у виконанні іноземних студентів українські та світові хіти, зокрема «Я піду в далекі гори», «Черемшина», «Тільки та», “I can’t help falling in love with you”, “All of me”. Першокурсники із Єгипту виконали пісню на арабській мові. Окрім того, студенти читали вірші Ліни Костенко, адже чи можна говорити «Люблю» без її поетичних рядків?, - розповіла Ірина Крамар, заступник декана факультету по роботі з іноземними студентами

- Своє мистецтво присутнім подарували вокалісти: Мапедзе Алета Няша, Сімеон Блессінг Абімбола, Абоах Ангел Хенрієтта, Чішімба Джозеф, Шівуту Джосеф, Тантави Ахмед Мухамед Салем Ібрахім, Абузід Юссеф Ахмед Елсаєд Махмуд, Уляна Митник. Музичний керівник та клавіші – Каузуу Едді. Художній керівник – Фаронбі Майкл. Ведуча дійства – Жабран Моуніа. Вірші Ліни Костенко читав – Вігнеш Арівалаган.

Ще однією особливістю дійства став творчий експеримент – африканська краса в українських етномотивах. Іноземні студентки представили колекції одягу в етностилі від дизайнера Оксани Грицай – «Гетьманівна» та «Мольфарка». Саме ці колекції виграли гран-прі в Україні та за кордоном, зокрема в Литві та Іспанії.

Як зазначила автор ідеї Оксана Грицай: «Обидві колекції створено на основі українського народного костюму. У костюмах використано пір’я фазана, сокола, свійського півня, чим підкреслено, що, зокрема, мольфари гармонійно співіснували з тваринами, природою і світом загалом. У вбранні використано елементи борщівської вишивки. Серед тканин у костюмах є деталі з мережки, оксамиту, атласу. Вперше ці колекції були представлені африканськими красунями, що додало їм особливого шарму».

Керівництво факультету по роботі з іноземними студентами висловлює щиро подяку пані Оксані Грицай за надані колекції.

Святкове дійство, лейтмотивом якого на цей раз стало слово «Люблю» – це не тільки свято на честь Дня факультету, але й урочисте, святкове відзначення Дня університету, - розповіла

Ірина Крамар, заступник декана факультету по роботі з іноземними студентами.

с07
с07

с06
с06

с04
с04

с03
с03

с05
с05

с02
с02

 Фото – ТНТУ

Вибір читачів за тиждень

Відео