У Великих Гаях відбулося справжнє свято футболу!

IMG_6998

Як потрібно організовувати футбольні матчі, продемонстрували у Великогаївській об’єднаній громаді. На відкриття футбольного сезону у В. Гаї завітало 1200 глядачів, що є неймовірним високим показником для змагань аматорських колективів області. А виною всьому – футбольний поєдинок 5-го туру чемпіонату Тернопільщини між ФК «Агрон-ОТГ» та «ДСО-Поділля» (Тернопільський район), повідомляє Тижневик «Номер один».

Стадіон гудів, неначе вулик. Маса люду, почесні гості, виїзна торгівля, музичний супровід – усе це додавало неповторного антуражу майбутньому футбольному матчу.

Активніше поєдинок розпочали номінальні гості – гравці «ДСО-Поділля». Після помилки «агронівця» Олександра Кіцака Юрій Сорочан вийшов на побачення з воротарем, але переграти того не зумів. Незадовго Юрій Беркита пробивав з лінії карного майданчика, але у створ не влучив. Десь із середини тайму ініціативу перехопив «Агрон». Так Роман Мельник із «вбивчої» позиції поцілив у захисника, а на старті другого тайму атакувальний півзахисник господарів Арсен Кривобедрий вийшов віч-на-віч з воротарем, однак пробив прямо у кіпера. Гості відповіли спершу ударом у стійку Юрія Сорочана, а незадовго Юрій Беркита небезпечно пробив штрафний удар, але воротар Станіслав Горнік зумів витягнути м’яча з нижнього кута.  В обороні Кривобедрий після флангового навісу практично з воротарського майданчика пробив вище воріт, а Ростислав Ціх із середньої відстані низом теж у рамку не поцілив. За обопільного гострого перебігу подій на футбольному полі гравцям «ДСО-Поділля» вдалося відзначитись. У боротьбі за верховий м’яч з нападником суперника кіпер «Агрону» кулаком намагався вибити м’яча, але зробив це не дуже впевнено і Беркита своєрідним парашутом переправив м’яча у сітку воріт (0:1). Практично одразу дивом не зрівняв рахунок Кривобедрий, який пробивав головою з близької відстані. А коли йшли останні секунди матчу, на правому краю атаки накрутив одразу кількох суперників Артем Вітович та зробив зручну передачу на Євгена Гуріна, який в один дотик переправив м’яча в сітку (0:2). Майже одразу пролунав фінальний свисток, який сповістив про заслужену перемогу «ДСО-Поділля».

«Агрон-ОТГ» (В. Гаї) – «ДСО-Поділля» (Тернопільський р-н) – 0:2 (Ю. Беркита (67), Є. Гурін (90+7).

У Козовій сенсаційну перемогу здобув місцевий ФК над одним з лідерів – заліщицьким «Прогресом». Долю матчу вирішив єдиний гол на початку другого тайму. Андрій Мартинюк розрізною передачею знайшов Ярослава Мельника. Той вийшов на одного воротаря та зумів його переграти. Ще в одному епізоді близьким до взяття воріт був Андрій Мартинюк, який пробив у дальній кут, впіймавши воротаря на протиході. Але в останню мить з порожніх воріт м’яча вибив польовий гравець «Прогресу». Гості хоча й контролювали м’яча, створили чимало стандартів, останніх десять хвилин практично притиснули козівчан до їхніх воріт, але реальна нагода в них була тільки одна. Після удару з середньої відстані кіпер ФК «Козова» Андрій Чикало з надзусиллями, однак таки зумів відвести загрозу.

ФК «Козова» – «Прогрес» (Заліщики) – 1:0 (Я. Мельник, 53).

Лідер чемпіонату – ФК «Бережани» – здобув непросту перемогу в Кременці. Вже на старті матчу молоді кременчани збили у карній зоні Андрія Когута і досвідчений Сергій Клюшніченко з пенальті відкрив рахунок. А в другому таймі Олег Засєдко, який щойно вийшов на поле з лавки запасних, першим же дотиком зумів відзначитися. Він вдало зіграв на випередження після флангової передачі Когута. Господарі поля теж мали дві хороші гольові нагоди. В одному випадку кіпер бережанців Андрій Гарас зіграв дуже надійно, коли суперник пробивав з близької відстані, а в іншому кременчани просто пожаліли гостей, коли пробили невлучно метрів з 10-ти.

ФК «Кременець-Академія»  – ФК «Бережани» – 0:2 (С. Клюшніченко, 3, з пен., О. Засєдко, 76).

Перша ліга. 5 тур: «Нива» (Теребовля) – «Скала-Айва» (Скала-Подільська) – 6:0 (О. Боженко, 60, 61, 90+3, С. Куріцький, 67, В. Бодак, 80, І. Сороцький, 90+1), ФК «Тернопіль-Педліцей» – «Тривалети» (Кременецький р-н) – 4:1 (Р. Волохатий, 12, 39, 81, С. Римар, 75 – А. Власюк, 51); 6 тур: «Тривалети» (Кременецький р-н) – ФК «Грабовець» – 3:1 (Я. Єфремов, 14, 23, В. Денисюк, 17 – Р. Хома, 59), ФК «Збараж» – ФК «Скалат» – 2:0 (Р. Мадай, 26, 55), ФК «Шумськ» – ФК «Трибухівці» – 6:2 (С. Коваль, 4, 34, з пен., 58, Л. Бонк, 36, О. Балюк, 70, В. Таращук, 80 – І. Кістяник, 75, Ю. Крушельницький, 85), «Скала-Айва» – ФК «Тернопіль-Педліцей» – 6:1 (І. Плосконіс, 6 ,13, О. Кеня, 26, І. Клапоущак, 36, Р. Черепій, 65, В. Тимощук, 90+2, з пен.) – В. Подлецький, 90).

Вибір читачів за тиждень

Відео