Орест Сарматський

Гряде «ягідний бум»? (Агро-новини)

чер07

Ягідництво називають однією із найперспективніших галузей АПК в Україні.

Саме сюди зараз і аграрії-початківці, і досвідчені фермери вкладають великі суми грошей.

Про це заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН, кандидат сільськогосподарських наук Олександр Ярещенко розповів у інтерв’ю виданню «Пропозиція».

Зараз галузь ягідництва розвивається доволі динамічно. Не останню роль у «ягідному бумі» останніх років відіграв той факт, що виробники шукають варіанти диверсифікації свого бізнесу за рахунок більш рентабельного напрямку, яким, власне, є ягідництво.

0701
0701

Усім відомо, що під яблунями площ нарощено багато, а от ринки збуту, у першу чергу в РФ, втрачено, тож падіння ціни на плодоовочеву продукцію є, і воно суттєве. Природньо, що виробники звертають увагу саме на ягоди і не тільки на традиційні, а й на нішеві (жимолость, агрус). Вони обіцяють забезпечити найбільші прибутки.

Вирощування квасолі може бути доволі прибутковим бізнесом в Україні

Вирощування квасолі в Україні є одним з можливих перспективних нішевих напрямків агровиробництва, пише UBR.ua.

У країнах Євросоюзу постійно зростає попит на цю культуру. А завдяки тому, що середня вартість експорту з України в 2016 р. становила близько $534/т, то українські аграрії можуть розраховувати на вигоду від вирощування квасолі.

0702
0702

Виробництво бобових в Україні за підсумками 2016 р. склало 53,6 тис. т, що є одним з найбільш високих показників із часів незалежності України.

Тож Україна впевнено нарощує обсяги виробництва квасолі і знаходиться в більш зручному географічному положенні, ніж основні країни-експортери в ЄС (Канада, Китай, Аргентина, США, Ефіопія та інші).

Фінансова підтримка АПК в 2018 р. буде збільшена на 50% — Гройсман

У поточному році на фінансування агросектору уряд виділив 550 млн грн. Для програми розвитку АПК у 2018 р. ця цифра буде збільшена на 50%, пише «РБК-Україна».

За словами Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, аграрний сектор економіки України, який формує понад третину валютної виручки країни, повинен поступово переходити від сировинного експорту до розвитку власного продукту і формування доданої вартості всередині країни.

«Агросектор має можливості, які ще не використані Торік ми зібрали понад 66 млн т урожаю. Це дуже добре, але завдання — перебудова економіки з сировинного типу на економіку доданої вартості», — зазначив глава уряду.

 

0703
0703

Володимир Гройсман підкреслив, що уряд вже працює над програмами підтримки агросектора і вводить їх.

«У 2017 р. вперше ми заклали програму розвитку АПК плюс заклали 550 млн грн на підтримку аграрного машинобудування. У 2018 р. ця цифра буде збільшена на 50%», — повідомив Прем'єр.

Вибір читачів за тиждень

Відео