Оксана Бучко

Міста за кордоном, де будуть раді прийняти тернополян (фото)

thumb

Коли в одних містах борються з потоком мігрантів, інші мріють заманити приїжджих для проживання і роботи. Підбірку міст, в яких сприяють приїжджим, зібрали на hyser.com.ua.

У список потрапили:

 1 Детройт, штат Мічіган, США

Програма Challenge Detroit пропонує $2500 спеціалістам в різних сферах, які будуть жити і працювати в місті. В другій половині ХХ століття Детройт втратив свої титули  «Париж Заходу» та «Автомобільна столиця США», які хоче сьогодні відновити.

1
1

2 Аляска, США

Влада платить робітникам, які згодяться працювати у засніжених регіонах Аляски мінімум один рік.

2
2

3 Саксачеван, Канада

Молодим спеціалістам готові платити 20 тис. доларів за роботу і проживання у цій провінції. Потрібно згодитись на мінімальний термін – 7 років.

3
3

4 Ніагарський водоспад, США

Випускникам університетів пропонують 7 тис. доларів нагороди за роботу на підприємствах міста біля водоспаду терміном не менше 2 років.

Niagara falls
Niagara falls

5 Понга, Астурія, Іспанія

Для залучення молодих жителів і посилення економіки місцева влада пропонує € 3 тис. для молодої пари, яка переїде туди жити. Плюс до цього за кожну народжену дитину в селі також виплачують € 3 тис. Це відмінна можливість жити в неймовірно гарному місці з чистою екологією.

5
5

6 Утрехт, Нідерланди

Для всіх жителів міста під час експерименту пропонують грошову виплату – 1 тис. доларів.

6
6

7 Кертіс, Небраска, США

В американськеому містечку Кертіс будь-хто може отримати ділянку безкоштовно, якщо запропонує дійсно вартісну ідею щодо поліпшення міської інфраструктури або культури.

7
7

8 Нью-Хейвен, Коннектикут

Нью-Хейвен - це державна програма, створена для збільшення інтересу до міста. Якщо ви вперше купуєте тут будинок, вам дадуть позику в $ 10 тис.  без відсотків. Якщо ви проживаєте в будинку більше п’яти років, то кредит повністю списується. Ви також можете отримати $30 тис. для облаштування вашого будинку новими енергозберігаючими функціями. Якщо ви проживете в ньому 10 років, гроші можете не повертати.

8
8

9 Балтімор, Меріленд

Це місто займає сьоме місце серед найнебезпечніших міст Америки, але дуже хоче змінитися, а тому дає приїжджим $ 5 тис. на покупку будинку в будь-якій частині міста.

9
9

10 Більша частина штату Канзас

Канзас готовий заплатити вам, якщо ви переїдете. Місто Лінкольн (населення 3500 чоловік), наприклад, дасть вам безкоштовну землю для будівництва будинку. Якщо Лінкольн занадто величезний для вас, ви можете отримати землю в місті Маркетт, де всього 600 жителів. Окрім того, вас звільнять від прибуткового податку на 5 років або погасять кредит на навчання у вузі в розмірі до $ 15 тис.

10
10

11 Пайпстоун, Манітоба

У канадському місті Пайпстоун не роздають землю безкоштовно, але пропонують круті знижки, якщо ви будуєте на ділянці протягом року. Окрім цього, якщо ви хочете почати бізнес, місто пропонує гранти до 32 тисяч канадських доларів ($ 24 тис.).

11
11

12 Острів Матсайкер, Тасманія

Якщо США або Канада вас не надихають, тоді як щодо Тасманії? На острові Матсайкер біля узбережжя Тасманії дають робочі місця і житло. Перевага сім'ям, які будуть обслуговувати маяк, надавати метеорологічні зведення, стежити за землею і будівлями. Якщо вони, звичайно, погодяться на життя у відносній ізоляції.

12
12

13 Місіма, Японія

Ви самотні? Тоді вас чекає японське поселення Місіма. Село знаходиться на трьох невеликих островах, а населення складає всього близько 400 чоловік, і в основному це пенсіонери. Місіма пропонує японцям 100 тисяч ієн (близько $ 840), щоб покрити витрати на переїзд, і щомісячну допомогу в перші три роки проживання в цьому селі. Тут ви можете орендувати будинок з трьома спальнями за 23 тисячі ієн ($ 207) на місяць. І останнє - вони дають вам корову. Одну безкоштовну корову!

13
13

14 Острів Піткерн, південна частина Тихого океану

Якщо ви жадаєте жити на одному з найвіддаленіших островів в світі, Піткерн – для вас. Тут проживає 50 чоловік, тому кожен іммігрант отримує безкоштовну землю на цій острівні частині. На жаль, з 2015 року туди переїхала тільки одна людина. Імовірно тому, що на острові є один-єдиний магазин, який відкритий тільки три дні на тиждень, і все потрібно замовляти заздалегідь з Нової Зеландії. Але якщо вам подобаються пляжі і самотність, ви можете стати другим, хто переїде туди.

14
14

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео