Орест Сарматський

За 200 км від українсько-російського фронту побачили князів Галицько-Острозьких з Тернополя (фото)

k01

Виставку «Князі Галицько-Острозькі – будівничі держави» художника-ілюстратора з Тернополя Олега Кіналя презентовано на Десятому історико-культурологічному фестивалі «МАМАЙ-FEST» у місті Кам’янське Дніпропетровської області.

- Приємно вражений високим рівнем проведення цього фестивалю. Дякую за чудову експозицію моєї виставки «Князі Галицько-Острозькі – будівничі держави». Вдячний за надану можливість провести презентацію цієї виставки моїй дружині Наталі, їй аплодували стоячи! Особливо дякую організатору і господині фестивалю, директору Музею історії м. Кам'янського пані Наталії Булановій, спасибі за сприяння проведенню цієї  виставки народному художнику України Богдану Ткачику. Вдячні усім учасникам і кам'янчанам за високу оцінку і захоплення нашим проектом, за незабутні і приємні зустрічі - а це волонтери Харкова, Дніпра, Запоріжжя, дружини та діти воїнів. Символічно, що все це відбувалося за 200 кілометрів від лінії фронту, в русифікованому колишньому Днєпрадзєржинськє, на честь 100 - річчя міста Кам'янська, 100- річчя Української Народної Революції, перед «безвізом» в Європу, у місті, де вперше демонстрували портрети державотворців - Князів українського народу. Українці – титульна, славна нація! - написав на своїй сторінці у Фейсбук Олег Кіналь.

k04
k04

k02
k02

Нагадаємо, тернопільський художник-ілюстратор, дизайнер Олег Кіналь створив галерею із 20 портретів славетних князів Галицьких-Острозьких. Також він проілюстрував книги Володимира Білінського, відомого українського письменника, дослідника історії. Зокрема, Олег Кіналь художньо оформив унікальну трилогію Володимира Білінського : «Україна-Русь» — «Споконвічна земля», «Україна –Русь» — «Князі  Галицькі-Острозькі», «Україна- Русь» — «Українська звитяга».

k05
k05

k03
k03

Фото – Олег Кіналь

 

Вибір читачів за тиждень

Відео