За сприяння служби зайнятості Тернопільщини цьогоріч працевлаштовано понад 12 тисяч безробітних

na9kyFLiKgUDMtKX3uDk.r695x430

З початку цього року порівняно з відповідним минулорічним періодом більш, ніж на третину розширилось коло роботодавців, які подали вакансії в місцеві центри зайнятості. Кількість самих вакансій зросла на 32 відсотки. На 1 червня 2017-го актуальними були 2344 вакансії, у тому числі для  робітників – 1448, для службовців – 622, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки – 274.

Працівники служби зайнятості Тернопільщини цьогоріч провели 368 семінарів для роботодавців з питань формування та ведення соціально-відповідального бізнесу, 31 виїзний семінар на територіях сільських та селищних рад, об’єднаних територіальних громад. Як наслідок, до місцевих центрів зайнятості додатково надійшло 2058 вакансій.

Роботодавцям нині потрібні продавці, бухгалтери, сестри медичні, касири торговельного залу, менеджери, водії автотранспортних засобів, трактористи, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, монтери колії, будівельники, перукарі, автослюсарі, підсобні робітники, прибиральники приміщень та територій, вантажники.

На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало четверо безробітних. Найбільшим таке навантаження було на Гусятинщині – 25 осіб зі статусом безробітного, найменшим в Тернополі та Тернопільському районі – 1 безробітний.

Служба зайнятості застосовує адресний підхід до вирішення питання забезпечення роботою кожного, хто звертається до неї. Так, протягом січня-травня 2017-го булопрацевлаштовано понад 12 тисяч осіб, у тому числі за рахунок компенсацій роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття – 246 безробітних. Проходили професійне навчання або підвищували кваліфікацію майже 2,5 тисячі осіб. До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру вдалося залучити 1817 безробітних.

Вибір читачів за тиждень

Відео