Оксана Бучко

Тернополяни на велосипедах випробовують дороги міста (фото)

DSCN0191 (Copy)

Дорослі та діти сідають на велосипеди, щоб разом покататися вулицями Тернополя. Велодень стартує в місті уже дев’ятий раз. Інфраструктура для велосипедистів цього року дещо покращилась, хоча потребує ще багато змін, зазначають організатори дійства.

- Кількість велосипедистів у місті збільшується, тому слід покращувати велоінфраструктуру,  - каже один з організаторів Михайло Онишків. – Ми пропонуємо у проектах реконструкції скверу чи площі міста включати облаштування велодоріжки. Будемо спілкуватись з представниками влади та роз’яснювати необхідність зробити Тернопіль комфортним містом для велосипедистів.

Маршрут велопробігу проходить від Театрального майдану до Дружби, Східного, БАМу та назад у центр міста, що займе від 1,5 години. Після цього визначать наймолодшого та найстаршого учасника, а ще проведуть спринт-гонку на набережній ставу.

- Ми вперше беремо участь у Велодні в Україні, - розповідає Жанна Чурілова. – Прийшли всією сім’єю із трьома дітьми. Раніше брали участь в таких заходах в Англії. Там все відбувається масштабніше. У Тернополі поки в звичному режимі на велосипеді їздити дещо проблематично.

Акцію ініціювали ГО «Асоціація велосипедистів Тернопілля», «Велоакадемія», «Файні мандри», спільноти «Терен», «Тернопільські велосипедні покатушки».

DSCN0181 (Copy)
DSCN0181 (Copy)

DSCN0186 (Copy)
DSCN0186 (Copy)

DSCN0188 (Copy)
DSCN0188 (Copy)

DSCN0193 (Copy)
DSCN0193 (Copy)

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео