Віра Олександрович

Скільки підприємців на Тернопільщині мають право торгувати алкоголем і тютюном

unnamed

На Тернопільщині наразі діють понад 4640 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними і тютюновими виробами.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

  • Відповідно до чинного законодавства, роздрібна торгівля алкоголем і тютюном передбачає у суб'єктів підприємницької діяльності наявність відповідних ліцензій, - нагадують у податковій. - На початку червня у Тернопільській області кількість діючих ліцензій становила: 4644, у тому числі 2573 ліцензії - на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 2071 - на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Слід зазначити, що, згідно зі ст. 15 Закону від 19.12.1995 р. за № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами і доповненнями, ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном видають за заявою суб'єкта господарювання.

  • Ліцензію або рішення про відмову в її видачі видають заявнику не пізніше 10-ти календарних днів із дня одержання зазначених у цьому Законі документів, - уточнили у додатковій. – При цьому у рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана чітка підстава.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео