Оксана Бучко

Ситуація в тернопільській «Батьківщині» виходить з-під контролю: люди пишуть листа Тимошенко

unnamed (8)

Позицію депутатів партії «Батьківщина» на скандальній сесії Тернопільської міськради від 2.06 люди просять пояснити у Юлії Тимошенко. Йдеться про використання імені партії у політичних іграх, виключення трьох депутатів із складу «Батьківщини»,  підпис у листі-розясненні на сайті міськради від невідомого представника партії  та невідповідну поведінку одного з депутатів під час голосування на сесії. Проте, відповідальність за відповідь переклали на міський рівень – на Василя Деревляного, пише у Facebook Yulya Mamchak.

- З огляду на ситуацію, яка склалась в нашому місті, звертаємось до Вас, як до лідера політичної партії Батьківщина, щоб отримати відповідь про використання імені вашої партії у політичних ігрищах в Тернопільській міській раді, - йдеться у зверненні. - Згідно повідомлення Тернопільського партійного осередку, з партійних лав виключено депутатів Тернопільської міської ради: Шоломейчук Н.В. та Поврозника П.І. та направлено Вам клопотання щодо виключення з лав партії депутата ТМР Артемовича А.І. за вчинення дій, що наносять шкоду авторитету партії. Проте вже вчора 02.06.2017 року ми на офіційному сайті Тернопільської міської ради знаходимо відкритий лист до мешканців Тернополя за підписом невідомого представника ВО Батьківщина (на жаль, біля підпису не вказане прізвище підписанта), де висвітлено позицію ВО Батьківщина стосовно сесії Тернопільської міської ради від 02.06.2017 р.

Також хочемо звернути Вашу увагу на факти хамської, негідної, недопустимої поведінки поки що Вашого однопартійця і депутата Тернопільської міської ради Артемовича А.І., котрий під час сесії ТМР 02.06.2017 р., весь час намагався не дати виступити активним Тернополянам , при чому у доволі нахабній формі. Даний депутат весь час вигукував: «Не треба доповідати! Голосуємо!», як тільки до трибуни виходив той, хто готував питання.

unnamed (9)
unnamed (9)

У листі люди просять надати відповідь на такі запитання:

- Чи справді виключені з партії депутати ТМР Шоломейчук Н.В. та Поврозник П.І., та чи ініційовано стосовно них процедуру відкликання (позбавлення) депутатського мандату?

- Чи виключено з партії Артемовича А.І. та чи ініційовано стосовно нього процедуру відкликання (позбавлення) депутатського мандату?

- Чи законними є дії депутатів та їх участь у сесії та голосуванні під час сесії Тернопільської міської ради від 02.06.2017 року: Поворозник, Гринда, Шоломейчук, Артимович та чи не порушили Вони в черговий раз партійну дисципліну?

- Просимо роз’яснити нам хто поставив підпис під відкритим листом до мешканців міста Тернополя, що розміщений на сайті ТМР і чи підтримує ВО Батьківщина даний лист-звернення? Текст листа розміщено тут.

На даний час чекають реакції на від Василя Деревляного. Хоча люди не задоволені перекиданням обов’язків на нижчий рівень.

- До мене вчора надійшла подібна відповідь на моя звернення з Прокуратури області, - зазначає у коментарях  Ігор Кулик. - Відповідь про те,що моє звернення направлено в Прокуратуру міста. Враження, що чим вищий орган, тим тупіші барани у ньому працюють. Невже немає жодного розумного щоб прокоментував ситуацію відразу. Позорище, бюрократична машина з новими обертами.

Оксана БУЧКО

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео