Орест Сарматський

Чому варто вирощувати пізні сорти суниці? (Агро-новини)

чер15

Ранні сорти суниці стають все менш популярними серед виробників заходу України. Окрім високого ризику втрати врожаю через заморозки, вони ще й виявляються менш рентабельними за пізні, повідомляє SuperAgronom.com.

Зокрема агрономи Волині та Львівщини говорять про великі втрати урожаю саме ранніх сортів через складні погодні умови та пізні заморозки цієї весни. В той час як пізні та середньостиглі сорти менше пошкоджені або взагалі не зазнали втрат.

1503
1503

До того ж, отримання ягоди суниці в ранні строки вимагає великої кількості додаткових затрат: на спорудження плівкових укриттів, більш ранній початок крапельного зрошення, додаткову ручну працю. Ці витрати не завжди окуповують себе, адже урожай із західних регіонів не може конкурувати за ціною та строками отримання із привозною суницею з Півдня та із Закарпаття.

А от пізні сорти, навпаки, мають більшу рентабельність. Їх плодоношення припадає на час, коли в південних областях урожай суниці вже зібрано, тому вартість ягід знову зростає. А висока якість та менша собівартість продукції пізніх строків збору забезпечують хорошу рентабельність виробництва.

На AGROEXPO 2017 відбудеться конкурсний показ племінних тварин

Міжнародна агропромислова виставка AGROEXPO, яка цього року відбудеться 20-23 вересня в Кропивницькому традиційно не обійдеться без новинок для відвідувачів. Серед яких конкурсний показ племінних тварин та збільшення виставкових площ, повідомляє прес-служба АгроЕкспо.

Цього року на виставці відбудеться конкурсний показ племінної великої рогатої худоби, овець, кіз і коней. До складу журі увійдуть провідні експерти з Австрії та Нідерландів.

Також AGROEXPO розширила експозиційні площі, як відкриті, так і в критому павільйоні, загальна виставкова площа яких склала 100 тис. кв. м.

1501
1501

Окрім цього 2017 року виставка новинок від українських автосалонів «Автоленд» відбудеться в критому павільйоні і збільшить свою площу до 5 тис. кв. м. На виставці будуть представлені такі бренди, як Lexus, Mercedes, Volkswagen, Hyundai, Peugeot, Opel, Toyota і багато інших.

Комахи серйозно шкодять культурам у фазах колосіння, цвітіння та наливання

В озимих та ярих зернових колосових культурах, які перебувають у фазах колосіння, цвітіння та наливання зерна шкодить комплекс комах, повіжомляє Держпродспоживслужба.

Найнебезпечнішим в Степу та Лісостепу залишається клоп шкідлива черепашка.

1502
1502

Кукурудзу пошкоджують ґрунтові шкідники (дротяники, личинки хрущів), хлібні блішки, злакові мухи, попелиці, осередково жуки піщаного мідляка. 12% рослин уражено кореневими гнилями, аскохітозом. Осередково у Черкаській та Тернопільській областях від 3 до 8% рослин уражено пероноспорозом.

Буряковою листковою попелицею на 25-31% обстежених площ заселено 2-6% рослин. В Івано-Франківській, Сумській, Тернопільській та Черкаській областях 1-5% рослин охоплено коренеїдом.

Вибір читачів за тиждень

Відео