Оксана Бучко

Кошти на реабілітацію воїнів АТО розкрадали не лише на Тернопільщині

unnamed (34)

Факти розкрадання коштів на реабілітацію воїнів АТО оприлюднювали тернопільські активісти. Мова йшла про відсутність точних списків військових, які пройшли програму. Такі випадки виявили в інших регіонах, загальна сума розкрадання державних коштів на реабілітацію бійців – 22,5 млн грн, повідомляє прес-центр СБУ.

- Правоохоронці встановили, що керівники низки реабілітаційних закладів надали за змовою з чиновниками акти виконаних робіт, до яких внесли недостовірні дані щодо обсягів наданих послуг із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції. За висновками експертів, через корупційну оборудку зловмисники привласнили 22,5 мільйона державних гривень. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, співробітники спецслужби спільно з прокуратурою оголосили про підозру дев’ятьом керівникам реабілітаційних установ, яким судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту .СБ України поінформувала Міністерство соціальної політики про виявлені факти для вжиття невідкладних заходів щодо забезпечення належного відомчого контролю за виконанням програм реабілітації учасників антитерористичної операції.  За матеріалами Служби безпеки України Мінсоцполітики ініційовано внесення змін до законодавства для врегулювання порядку використання бюджетних коштів, передбачених для соціального захисту учасників АТО. Планується, що повноваження з виконання програми будуть передані до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення, йдеться у повідомленні СБУ.

На Тернопільщині очікують висунення підозри керівникам медичного центру, а також використання вкрадених коштів за призначенням, пише у Facebook Іван Ковалик. Детальніше про це «Терен» писав ТУТ.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео