5 Грудня 2020, Субота


Погода
Погода у Тернополі 6 грудня

Вся Тернопільщина тепер живе за «помаранчевими» законами

Аграрний комітет рекомендуватиме уряду призначити нардепа з Тернопільщини міністром аграрної політики

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Шкіра храмів (фото)

Тернопільщина зменшує контакти заявників із чиновниками

Хлопчика з Тернопільщини із важкою формою епілепсії вперше прооперували у Львові

Під час масштабної пожежі у селі на Тернопільщині рятувальники виявили обгоріле тіло чоловіка

На Тернопільщині за кілька годин встигли призначити аудит міськради, назвати нових старост та перенести базарний день

На жінку, яка у Тернополі жебракувала з дитиною на руках, склали протокол

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Біла краса (фото)

Фотофакт
У Тернополі деякі водії показують «майстер-класи» з паркування (фотофакт)

Фоторепортаж
У Заліщиках подбали про чотирилапих (фоторепортаж)

Через пандемію експортери волоського горіха отримали найнижчу виручку за останні сезони (Агроновини)

Штрафів на 12,4 млн грн вже нарахували жителям Тернопільщини

Анонс
Драматичний театр гостинно відчиняє двері: тернополяни можуть відвідати 6 вистав

Відео
У Гусятині напередодні свят продають зіпсовані солодощі (відео)

Уродженця райцентру з Тернопільщини обрали ректором провідного університету України

За останню добу побільшало летальних випадків внаслідок коронавірусу

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Точки повернення (фото)

Іван Пунько закликав громади Тернопільщини до вигідної співпраці

Шахраї вигадали новий спосіб обману людей

Це цікаво
5 грудня в історії Тернопільщини

4 Грудня 2020, П’ятниця


Погода
Погода у Тернополі 5 грудня

Жителям Тернопільщини вручили медалі «За службу Україні», подяки і подарунки (фото)

Фоторепортаж
У місті на Тернопільщині новенькі Ford Ranger продемонстрували свої можливості (фоторепортаж)

У Тернополі розгорнули понад 100 ліжок для хворих на COVID-19

Анонс
Що чекає тернополян на вихідних

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Сестра вбитої на Тернопільщині жінки з Молдови просить допомогти розшукати ймовірного злочинця

Тернополянам на замітку: чи варто припиняти біг взимку?

Три тролейбуси у Тернополі змінили розклад руху (фото)

Відео
20-річного мешканця Ланівців підозрюють у скоєнні п’яти крадіжок (відео)

Фотофакт
Народний депутат з Тернопільщини ініціював процес добудови школи в мікрорайоні «Кутківці» (фотофакт)

У Чорткові біля Домініканського костелу змінять схему дорожнього руху

За тиждень понад 10 мисливців порушили правила полювання на Тернопіллі

У Тернополі трапилась пожежа на вулиці Лесі Українки

Фоторепортаж
Нелегальну гуральню облаштував житель Тернопільщини зі спільниками (фото)

На Рівненщині стартував проект з вирощування органічної малини (Агроновини)

Анонс
У Тернополі сьогодні – довгоочікуване повернення баскетболу

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Тільки у модернізмі (фоторепортаж)

У Ланівцях відбулася перша сесія восьмого скликання – обрали секретаря, заступників та старостів (фото)

Дві картини художника-пенсіонера з Тернопільщини продали на аукціоні за майже 53 тисячі доларів (фото)

Поліцейському з Тернопільщини, який з колегами побив ветеранів АТО у Львові, оголосили підозру

У Кременці відбулася перша сесія восьмого скликання – із трьох заступників залишили одного (фото)

На території області знайшли понад десяток небезпечних знахідок

Відео
Чортківський піцайоло знову потрапив на телебачення (відео)

Прийнятий законопроект співавторства нардепа з Тернопільщини суттєво допоможе українським тваринникам

За останню добу понад 300 нових випадків захворювання на коронавірус підтвердили на Тернопільщині

Відео
Депутати обласної ради визначились, над чим працюватимуть найближчі 5 років (відео)

Петриківський дитячий будинок-інтернат на Тернопільщині готують до «революції» (фото)

Це цікаво
4 грудня в історії Тернопільщини

3 Грудня 2020, Четвер


Погода
Введення прийшло – зиму привело

У Тернополі – чізкейк «Нью-Йорк», «Графські руїни» та «Рожева пантера» (фото)

Кондитерська «Цукерка» у ТРЦ «Подоляни» дев’ятий рік поспіль щодня частує сотні відвідувачів.

– Мамо, я побіжу займу місце, а ти купи те, що завжди – горіховий тортик. Або, ні,  з чорносливом візьми, а ще – тістечко, оте шоколадно-лимонне. А тоді вже візьмемо щось попити – я скуштую полуничну коладу, а ти, як завжди – «Рожеву пантеру». Ну все, добре, па! – не оглядаючись на маму, дівчатко років шести підбігає до столика у кондитерській «Цукерка» і, видно з усього, звично, вмощується у зручне м’яке крісло за столиком, біля якого на стіні – великий телеекран. Там демонструється мультик. Назустріч молодій жінці, що прийшла разом із донечкою, йде, усміхаючись офіціант із яскравим меню в руках. – Вам, пані Орисю, як завше? – запитує дівчина–офіціант із бейджиком «Саша». – Так Сашуня, – відповідає жінка. І додає. – Сьогодні ще візьму до того, що сказала донька,  тірамісу з персиком, а там – побачимо, – каже відвідувачка.

 

– Живемо на «Дружбі», але сюди їдемо через усе місто кілька разів на тиждень. У такий день Марічка радіє, що у нас «солодка» поїздка, – розповідає пані Орися. – Дуже смачно тут готують. Мої всі колєжанки кожен раз, коли приходять у торговельно-розважальний центр, завжди сюди йдуть «на каву». Особливо, як сьогодні, коли дегустаційна середа. Тоді все на 30 відсотків дешевше! Ціни і так не високі, у порівнянні із іншими кафе, а тут ще й знижки, то чого б не скуштувати? А в неділю приходимо у «Цукерку» з донечкою і чоловіком, він в мене теж любить солодке, то часто бере тут чізкейк «Нью-Йорк» або «Графські руїни», фруктовий салат з морозивом. Я вже звикла тут, якось так затишно, комфортно. А готують просто неймовірно смачно, – каже пані Орися, поки офіціант приносить замовлення…

 У кабінеті адміністратора «найсолодшого» закладу ТРЦ «Подоляни» кондитерської «Цукерка», пані Надії, на столі  кілька великих фотокниг про вироби та діяльність  цього популярного у Тернополі закладу. Та сьогодні розмовляємо про «солодкий» кондитерський цех, де готують всі смаколики.

– Розумієте, у чому справа, не кожен заклад має свій кондитерський цех. Бо це, як кажуть, дуже «дороге задоволення», – розповідає пані Надія. – У кафе, ресторані завжди  найцінніше, зрештою, найдорожче – кухня, у даному випадку – кондитерський цех. Ми ніколи не шкодували грошей на обладнання, яке тут працює. Брали найвідоміші бренди. Вважаємо, що тут не можна економити: все це відбивається на якості продукції. Головне – чистота, охайність, суворе дотримання санітарно-гігієнічних вимог та стандартів приготування солодкої продукції. А ще – добрий настрій, бо без приязні, любові не можна готувати їжу, особливо, коли знаєш, що її куштуватимуть не тільки дорослі, але й діти. Готуємо тільки із сертифікованої сировини. Це і  молоко, і сметана, і яйця, інші натуральні складники. Тут не можна ризикувати. Це ж здоров’я людей! Тому дивуюcя, що іноді люди, особливо, коли готують весілля, замовляють десь солодке, не знаючи, з чого воно приготовлене, як це все зберігалося, зрештою, як транспортувалося, – каже адміністратор закладу.

Пані Надія розповідає, що в кондитерському цеху  часто замовляють солодку продукцію. Воно й не дивно. Тут – понад 100 найменувань різноманітних тортів, тістечок, печива, цукерок, морозива, млинців, суфле, коктейлів та інших напоїв. Є солодощі, що випікаються за старовинними «бабусиними» рецептами, є багато модних новинок. Дізнався, що отой чізкейк «Нью-Йорк», про який вже чув зі слів постійної відвідувачки пані Орисі, – це ванільний сир із пісочним тістом,  а «Графські руїни» – то така 100-грамова смакота, приготовлена із фундуку, арахісу, масляного крему та какао-порошку у паперовому кошечку….

– Пам’ятаю, колись ви спекли гігантський торт, який навіть занесли у Книгу рекордів України?

– Так, це було у 2008 році. Тоді дівчата з нашої «Цукерки» за ніч спекли торт, довжиною у три метри і вагою в 130 кг. А куштувли його, передусім, 200 дітей-сиріт з Тернополя.

– Це дійсно було таке солодке свято для малюків, згадую той день. А ви робите нині щось подібне?

– Як є замовлення, то можемо зробити, чому б і ні? Люди дуже часто замовляють торти різних розмірів і форм, інші солодощі на дні народження, іменини, вечірки, фуршети. Купують у нас, бо знають, що тут все смачне, оригінальне, без всяких там ароматизаторів і штучних наповнювачів, усе, ще раз кажу – натуральне. Багато молоді приходить. Макароні полюбляють, це таке кругле печиво із двох половинок з яблучним джемом, шоколадом, чорносливом. Нещодавно мали за честь приймати у «Подолянах»  міжнародний інвестиційний форум. Приймали понад 400 осіб. Багато дипломатів було. Дуже дякували, зокрема, за десерти з кондитерського цеху, навіть багато хто, перед тим, як скуштувати, фотографував солодощі наших майстринь, – каже пані Надія.

Згодом, з її дозволу, у бахілах та білому халаті заглянув на кілька хвилин туди, де твориться це солодке диво – безпосередньо у кондитерський цех. Кондитер пані Ірина не могла нахвалитися своїми колегами про те, як вони тут усі разом готують смакущі солодощі. Каже, що використовують все найкраще – шоколад, масло, сметану, молоко. Звечора адміністратор робить замовлення, дівчата приходять зранку –  і до роботи, щоб все було свіженьке.

…Після цих зустрічей, коли вже їхав додому, думав про те, що все-таки, як то добре, коли є у нас такі заклади, як «Цукерка», де працюють небайдужі люди. Їхня стихія –  кондитерське мистецтво. І вони дарують людям не тільки задоволення від споживання цього солодкого дива, але й радісні миттєвості від дотику до справжніх кулінарних шедеврів.

Можливо, про найбільш вишукані із них та деякі секрети  приготування ексклюзивних десертів ми і розповімо на сайті «ТЕРЕНу».

Але це буде згодом, вже як пройде чергова «дегустаційна середа». Нагадаю, це тоді, коли на 30% у «Цукерці» цілий день все – дешевше. Але асортимент і, звичайно, неповторний смак, той, що завжди – 100-процентна насолода.

Фото автора

733

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора