Оксана Бучко

На Тернопільському півмарафоні бігатимуть спортсмени, аматори та діти

unnamed (6)

Майстри спорту міжнародного рівня, аматори та діти зареєструвались на  півмарафон Ternopil Grand Lake, який стартує у місті 18 червня. Більшість учасників – гості з інших міст. Переможця визначатимуть за допомогою електронного хронометражу, який практично не допускає похибки фінішу.

Таке спортивне дійство проходить у Тернополі вперше. Під час марафону усі бажаючі можуть також пробігти Благодійну милю, під час якої збиратимуть кошти для сімей загиблих воїнів АТО.

unnamed (4)
unnamed (4)

- Попередньо на дистанції 21 км зареєструвався 241 учасник, ліміт – 250 осіб, - розповідає представник оргкомітету Ромко Задорожний. –  На дистанції 10 км  маємо 90 учасників, на 5 км – 106 учасників. Серед них переважає вік 21-29 років та 30-39 років. Також є зареєстровані, що старші 50-ти років. Приєднатись до забігу можна у переддень півмарафону, поки не закриється ліміт. Завдяки розмежувань дистанцій свої сили можуть спробувати усі – і ті, хто професійно займається спортом, і ті, хто бігає 5 хвилин у спортзалі.

Маршрут забігів пролягає навколо Тернопільського ставу. Стартуватимуть з Театрального майдану, де спершу відбудеться знайомство учасників та розминка. На старті, фініші, а також біля пунктів харчування на 3,7 та 9 км стоятимуть медики. А про небезпечні повороти попереджатимуть волонтери. Триватиме забіг 3 години, на цей час перекриють вул.Руську.

- Ми хочемо, щоб Тернопіль з’явився на спортивній карті України, - додає Роман. – Наше місто має унікальну територію біля озера для проведення спортивних заходів. Це б також мало стимулювати створення озерної оглядової доріжки. Також хочемо, щоб люди зрозуміли переваги активного способу життя. Приємно помічати після завершення робочого дня людей, які їздять на велосипедах та бігають.

unnamed (5)
unnamed (5)

Взяти участь у забігах матимуть змогу і діти. Для них є три дистанції  – на 100 м для дітей 1-6 років, на 500 м – для дітей 7-8 років, на 1 км – для дітей 9-13 років.

- Серед малечі зареєструвалось найбільше тернополян, - говорить співорганізатор дитячих забігів Галина Федорович. -  Учасники до 4 років бігатимуть з батьками,  до 6 років – під супроводом волонтерів. Перед забігом з дітьми проведуть розминку аніматори.

Учасники, які фінішують, отримають пам’ятні медалі. А переможці – грошові винагороди.

Відкривають півмарафонове містечко у суботу, 17 червня. Зареєструватись у переддень забігу тернополяни можуть  від 12:00 до 20 :00.

У неділю реєстрація для гостей міста розпочнеться з 7:00. Розминку для дорослих проведуть о 8:40, а старт відкриють о 8:50.

Благодійний забіг розпочнуть о 12:00, а дитячі забіги – о 12:20. Нагородження учасників по всіх дистанціях відбудеться о 13:00.

До слова, під час півфарафону працюватимуть 80 волонтерів. Попередньо активісти самостійно відновили заозерний міст. Про це «Терен» писав ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео