Оксана Бучко

Тернополяни можуть безкоштовно опанувати техніку борщівської вишиванки

unnamed

Міні-лекції та навчання для тернополян, які хочуть опанувати техніку борщівського крою, проведуть під час обласного фестивалю народних ремесел, фольклору та хореографії «Тернопільські обереги» у парку Т. Шевченка 17-18 червня.

Все, що потрібномати – це матеріали: тканину (домоткане, рушникове, словом, на якому Вам буде зручно вишивати), чорні бавовняні і вовняні нитки (300-350 м на 100 г), товсту тупу голку з великим вушком, маленькі ножиці і за бажанням - п'яльця.

- У суботу, 17 червня, з 12.00 до 15.00, маємо нагоду навчати борщівському верхоплуту під час ярмарку народних ремесел, у парку Т. Шевченка, - говорить одна з організаторів «Школи борщівської народної сорочки» Майя Юркевич. - А в неділю, 18 червня, о 14.00 год, проведемо міні-лекції: «Види крою борщівських сорочок» та «Яку тканину та нитки використовувати для створення сучасної борщівськоі сорочки». Місце нашої локації - на одній із алей, що неподалік літньої сцени. А 18 червня розкажемо про види крою борщівськоі сорочки, а також якими нитками і на якій тканині вишивати сучасну борщівку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео