Компанія «Агропродсервіс» активно розвиває напрям зернопереробки

крупи буклет.cdr

Крупи – один із цінних продуктів масового споживання. Вироби із різних видів круп мають високу засвоюваність, смакові якості, калорійність та інші споживацькі переваги. Крупа користується великим попитом у населення, її широко використовують в громадському харчуванні і консервній промисловості, а також для дієтичного і дитячого харчування.

Виробництво круп в структурі ПАП «Агропродсервіс» доволі нова галузь. Але враховуючи, що займатися переробкою зерна останнім часом стає все прибутковіше, цей напрямок виробництва має перспективне майбутнє. Адже, власна переробка це той шлях, який розвиває компанію, дає додаткові робочі місця та створює додану вартість продукції.

Виробничі потужності круп’яного цеху розташовані в с. Теофіпілка Козівського району Тернопільської області. Середня потужність виробництва круп в місяць становить 250 тонн. Все обладнання в круп’яному цеху українського виробництва – ПАТ «Могилів-Подільський машинобудівний завод ім. С.М. Кірова» Вінницької області та ВАТ «Хорольський механічний завод» Полтавської області.

Асортимент круп’яного цеху доволі різноманітний: пшенична, ячмінна, горохова, перлова, гречана та кукурудзяна крупи. Всі вони мають високі показники якості, які постійно контролює власна сертифікована лабораторія,  що відповідає  вимогам ДСТУ ISO 10012:2005.

Достатньо стабільний, проте мало розвинутий ринок круп’яних продуктів помітно оживився в останнє десятиріччя. Найбільш гострою стала проблема підвищення конкурентоспроможності продукції. На ринку стала переважати продукція, більш зручна до використання. Одним із напрямків розвитку круп’яної продукції є її фасування в дрібну тару. Цей маркетинговий підхід дозволяє значно підвищити конкурентоспроможність продукції, адже частина продукції реалізується через торгівельні мережі.

Враховуючи аспекти розвитку ринків переробної харчової промисловості, в  поточному 2017 році запрацював цех по фасуванню круп власного виробництва, рідної торгової марки «Бабусі Марусі». Фасувальна лінія виробництва ТОВ «НВП ІНТЕРМАШ» м. Київ, дозволяє запаковувати до 5 тис. пачок протягом зміни.

Упакування зернопродуктів  дозволяє в першу чергу донести до споживача багато інформації, що підвищує конкурентоспроможність продукції і забезпечує можливість формувати і просувати на ринку власну торгівельну марку, затверджувати у свідомості споживача образ стабільного й конкурентоспроможного підприємства.

Основними споживачами зернопродуктів виробництва ПАП «Агропродсервіс» є жителі України. Проте, потрібно зважати, що одним із важливих напрямків розвитку переробної галузі є також формування сприятливих умов для розвитку експортного потенціалу компанії. Навесні поточного року розпочато експорт круп власного виробництва до країн Європейського Союзу – Угорщини та Польщі.

В компанії постійно працюють над розширенням аспектів виробництва, і одним з напрямків, який має довготривалу перспективу є виробництво пшеничного борошна різних ґатунків, а в планах ще і виробництво житнього обдирного борошна, адже в товарних посівах компанії культивується озиме жито.

Стабільність компанії «Агропродсервіс» визначається її соціальними ініціативами, внеском в добробут соціально-незахищених верств населення, надає шефську допомогу геріатричним центрам, зокрема продуктами харчування, серед яких і різноманітні крупи. І вже традиційно до Різдвяних і Великодніх свят компанія не залишає поза увагою одиноких мешканців та людей похилого віку в тих населених пунктів, де веде свою господарську діяльність і роздає набори круп.

Вибір читачів за тиждень

Відео