Тернополян попереджають про чергову небезпеку

Depositphotos_10690295_s

Про чергову небезпеку при купівлі лікарських препаратів попереджають тернополян.

Так, у повідомленні тернополян попереджають про те, аби вони не «велися» на рекламу та не купували диво-ліки, які допоможуть від всіх хвороб.

- В таких рекламах продавці активно заохочують споживачів щодо купівлі різних препаратів обіцяючи їм швидке схуднення, лікування різних хвороб чи болячок або ж лікування алкоголізму. При цьому вказують номер телефону продавця, але жодних адрес, де здійснює свою діяльність суб’єкт господарської діяльності, який продає ті чудо препарати або ж місце їх виготовлення, не зазначають, - пишуть на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Як тільки людина набирає вказаний номер психологи та спеціально навчені люди починають переконувати телефонуючих придбати диво-ліки.

- Коли ж споживач, після тривалої розмови вже готовий зробити покупку, йому називають ціни, які значно вищі, ніж коштує цей препарат насправді.

Якщо ж покупець після вказаної суми відмовляється від такої покупки, йому неодмінно пропонують багато знижок, які він може отримати «тільки тут і тільки сьогодні». Після здійснення покупки, товар доставляється кур’єром і, як тільки покупець підписує акт прийому-передачі, починається найцікавіше.

В більшості випадків, препарати не допомагають або навпаки, шкодять здоров’ю. Клієнт, якого реклама переконувала, що він зможе в будь-який час та спосіб повернути товар починає надзвонювати за вказаними телефонами, проте дані номери вже не обслуговуються, - йдеться у повідомленні.

Тому покарати тих, хто займається продажем таких ліків (які в більшості випадків навіть не є лікарськими засобами, а харчовими добавками), неможливо. Тож, працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області просять із обережністю ставитися до придбання таких ліків та обов’язково перед покупкою консультуватися із досвідченими медичними працівниками.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео