Феміда знову стала на бік тернопільської журналістки (документ)

1-3-e1498116607178

Не так давно ми повідомляли про резонансний розвиток подій навколо скандального (з грубим порушенням, зокрема, Закону України про роздержавлення друкованих ЗМІ) звільнення з посади головного редактора районної  газети «Подільське слово» Ганни Макух.

Детальніше про це «Терен» писав ТУТ.

Нагадаємо, що розгляд справи у Тернопільському міськрайонному суді тривав вісім місяців і завершився тим,  що рішення Тернопільської районної ради від 29 липня 2016 року № 135  «Про звільнення головного редактора газети «Подільське слово» було визнано  незаконним і скасовано. Таке судове рішення було прийняте 20 березня цього року з формулюванням про негайне поновлення Ганни Макух на посаді, однак Тернопільська районна рада звернулася з апеляцією до обласного апеляційного суду. Останній завершив розгляд справи позавчора. І … Феміда знову стала на бік досвідченої тернопільської журналістки-керівника, пише «Тернопільський Прес-клуб».

   20 червня  Апеляційний суд Тернопільської області підтвердив законність рішення Тернопільського міськрайонного суду у справі за позовом Ганни Макух до Тернопільської районної ради та комунального підприємства  «Редакція газети “Подільське слово” ( третя особа – Тернопільська районна державна адміністрація)   щодо поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу . Апеляційну скаргу Тернопільської районної ради відхилено.  Відповідна ухвала набрала законної сили з моменту її проголошення. Вона, правда, ще може  – цитуємо документ – «бути оскаржена в касаційному порядку безпосереднього до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ на протязі 20 днів». Однак сподіваємося, що у представників районної влади вистачить здорового глузду не затягувати цю ганебну для них справу далі.

RQKol-Y1R64
RQKol-Y1R64

Вибір читачів за тиждень

Відео