Оксана Бучко

Перед тим, як позбавляти мандатів депутатів, тернополяни закликали проаналізувати їх роботу

Причиною ініціювання відкликання трьох депутатів Тернопільської міськради у ВО «Свобода» пояснили неголосуванням за проекти партії. Аналізувати діяльність усіх інших депутатів за такимим ж принципами будуть у випадку конкретних звернень тернополян.

Про це йшлось під час прес-конференції за ініціативи голови Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олега Сиротюка, члена Політради ВО «Свобода» Марії Чашки та заступника голови Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Василя Габора щодо відкликання депутатів Тернопільської міської ради – Романа Навроцького, Ігоря Турського та Івана Сороколіта. Провели прес-конференцію в УД «Перемога» 22 червня.

[embed]https://youtu.be/_-CEdmDXliw[/embed]

На прес-конференції були присутні тернополяни із виборчих округів депутатів. Вони хотіли отримати відповідь, чи будуть аналізувати голосування інших депутатів від ВО «Свобода», які підтримували такі проекти, як виділення землі у зелених зонах, будівництво котелень на торфі у житлових районах міста.

unnamed (13)
unnamed (13)

- Для нас, як політичної сили, було прикро постійно піднімати питання невідповідності практичної роботи депутатів і перевиборчої програми «ВО Свобода», - зазначив Олег Сиротюк. – Мова йде про виділення приміщення для потреб інвалідів, виділення земельних ділянок учасникам АТО, розвитку сфери ЖКГ, підтримку звернення від церков. Якщо б проекти, за які голосували інші члени партії, були незаконні, вони не потрапили б на розгляд сесії. А депутати, які з цим не згідні, мали право оскаржити їх в суді.

У свою чергу, виборці зауважили, що поодиночні випадки непідтримки проектів під час голосування, необов’язково впливали на кінцевий результат. Натомість, люди приводили приклади результатів роботи депутатів, яких хочуть позбавити мандатів.

Нагадаємо, за ініціативою ВО «Свобода» 24 травня без повідомлення ЗМІ та виборців депутатів Навроцького, Сороколіта, Турського, розпочалися збори щодо відкликання трьох депутатів в УД «Перемозі». Детальніше про ляпи, який допустили під час зборів, «Терен» писав ТУТ.  Попередні два засідання Тернопільської міської виборчої комісії щодо відкликання депутатів не відбулись через відсутність кворуму. Наступне засідання планують провести сьогодні о 19:00 ПК «Березілі».

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео